Pisano
Perhe ja käsityö. Pisano on Uruguayn kansainvälisesti arvostetuin viinintuottaja. Pisano tunnetaan Uruguayssa pienituotantoisten käsityöviinien mestarina. Pisanon viljelmät sijaitsevat Rio de la Platan ja Montevideon pohjoispuolella. Pisanon perheen viininviljelyhistoria Uruguayssa alkoi vuonna 1870 kun Don Francesco Pisano muutti Uruguayhin Italiasta, jossa suku oli ollut tekemisissä viininviljelyn kanssa jo satoja vuosia. Pisanon Uruguayn viinituotanto aloitettiin vuonna 1924. Tällä hetkellä viineistä vastaavat Don Francescon kolme lastenlastenlasta: veljekset Daniel, Eduardo ja Gustavo Pisano Arretxea. Viljelypinta-alaa on 30 hehtaaria. Viljelmillä kasvaa Tannatia, Cabernet Sauvignonia, Syrah'ta, Petit Verdot'ta, Pinot Noiria sekä jonkin verran Chardonnay'ta, Sauvignon Blancia, Torrontesia ja Gewürztramineria. Viljelmiä ei keinokastella eikä lannoiteta kemiallisesti. Kaikki rypäleet poimitaan käsin, jotta jokainen terttu saadaan sen optimikypsyydessä viininvalmistukseen. Viinin kypsytykseen käytetään pääasiassa uusia ranskalaisia tammitynnyreitä, mikä takaa viinien hienostuneen rakenteen ja aromin. Myös pullotus ja korkitus tehdään tilalla käsityönä, perinteisten laitteiden avulla. Sadonkorjuu Progerson kylän tilalla sijoittuu yleensä helmikuun 10. päivän ja huhtikuun alun väliin.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pisano
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Pisano Tannat Petit Vedot viini valmistettiin tarhalla lähellä Río de la Plata-jokea, 25 kilometriä pääkaupungistaMontevideosta. Alueen maaperä on saven ja kalkin sekaista. Rypäleet on poimittu käsin ja viileäuuttaminen tapahtui 5-8 asteessa terästankeissa. Käyminen tapahtui 23-26 asteessa ja malolaktinen käyminen tammitynnyreissä. Viiniä kypsytettiin 8 kuukautta tammitynnyreissä, joista kolmasosa oli uusia. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin pulloissa 4 kuukautta.
LUONNEHDINTA
Väri: Kirkas syvä rubiininpunainen.
Tuoksu: Tumman hedelmäinen, lakritsinen, paahteinen.
Maku: täyteläinen, voimakas, hyvin integroituneet tanniinit.
RUOKASUOSITUKSET
Viini sopii erityisesti tuhdeille liharuoille, kuten voimakkaille riistaruoille tai medium-kypsyisille klassisille pihveille.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 1 )
Poronkäristyksen ja puolukkahillon seuraan. 11/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 1/2013)
Muokkaa Poista