Blossa 12

Ruotsi

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Glögit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.58 € (0.75 l)
  • [kuva: Blossa 12(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Glögit
Luonnehdinta:
Keltainen, sitruksinen, inkiväärinen, hennon mausteinen
Sokeria
160.00 g/l

HINTA

Hinta:
12.58 € ( 16.77 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Glögit. Glögit ovat lämpimänä nautittavia, yleensä alkoholipitoisia maustettuja juomia. Glögi voi sisältää viiniä, mehua tai viinaa. Suomessa glögi on nimenomaan pimeän ajan ja etenkin joulun lämmittävä juoma. Glögi voidaan nauttia aperitiivina tai jälkirukana pipareiden tai torttujen kanssa.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
325397
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.01.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
15 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
150 kcal / 100ml
Hapot
4.40g/l
Erityistä:
kausituote
Lisätietoja:
Raaka-aineet: Valkoviini, muscatelviini, sokeri, rypäleviina, Yuzu-hedelmä, inkivääriuute sekä tisle sitrushedelmäistä. Mausteina muun muassa neilikka, kardemumma ja inkivääri. Tuottaja: Altia on suuri suomalainen alkoholijuomayritys, jonka toiminta alkoi Rajamäellä vuonna 1888. Altia tuo maahan, valmistaa ja markkinoi väkeviä juomia sekä viinejä. Altian vuosituotanto on noin 50 miljoonaa litraa alkoholijuomia.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
14.10.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Altia Oyj

Altian omien tuotteiden valmistus nojaa pitkälti vankkaan kokemukseen ja osaamiseen.

Rajamäen alkoholijuomatehtaalla valmistetaan ja pakataan Altian omia tuotteita, kuten vodkaa, likööriä ja giniä sekä mietoja ja väkeviä viinejä. Finlandia Vodkan sopimustuotanto brändin omistavalle Brown-Forman Ltd:lle muodostaa yli puolet Rajamäen tehtaan tuotannosta. Tehtaalla valmistetaan juomia vuosittain noin 55 miljoonaa litraa, pullotuslinjoja on kuusi ja valmistettuja tuotenimikkeitä noin 600.

Tabasalun tehdas Virossa on pääasiassa Baltian maita palveleva yksikkö. Tehtaan etuja ovat joustavuus ja nopeus, ja sen toiminta on hyvin asiakaslähtöistä. Tehtaalla toimii kaksi linjaa, joilla valmistetaan vodkaa, liköörejä ja hiilihapotettuja alkoholijuomia. Tabasalu on myös erikoistunut pullottamaan viinejä pieniin PET-muovipulloihin.

Altian tehdas Tanskan Svendborgissa antaa erinomaiset mahdollisuudet tuotteiden pakkaamiseen lähellä tärkeitä markkinoitamme Tanskaa ja Ruotsia. Svendborgissa pakataan tuotteita pulloihin ja hanapakkauksiin myös sopimuskumppaneille. Svendborgissa on yhteensä 10 pullotuslinjaa.

Koskenkorvan tehdas on moderni tislaamo, joka tuottaa suomalaisesta ohrasta 250-kertaisella tislauksella vuosittain noin 23 miljoonaa litraa 96-prosenttista viljaviinaa. Viljaviinan ohella samasta ohrasta valmistetaan myös tärkkelystä, rehuja ja hiilidioksidia. Koskenkorvan erittäin korkealaatuinen viljaviina on Altian omien juomien arvokas perusta.

Lähde: http://www.altiacorporation.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Altia

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Keltainen
Tuoksu: Sitruksinen, mausteinen
Maku: Sitruksinen, mausteinen

Vuosikertaglögi hurmaa eksoottisella yuzu-hedelmän ja inkiväärin maulla.

Blossa 12 jatkaa vuosikertaglögien 10-vuotista perinnettä, ja vuosikertaglögistä onkin vuosien saatossa tullut rakas Blossa-perheen jäsen. Blossa-vuosikertaglögi on sekä trendikäs että perinteinen. Se mukautuu muutosten tuuliin pysyen samalla uskollisena sata vuotta vanhoille tottumuksille. Aikaisempina vuosina se on maustettu muun muassa klementiinillä, mustikalla ja sahramilla. Tämän vuoden Blossa 12 saa makunsa Japanissa kasvavasta yuzu-sitrushedelmästä ja inkivääristä. Glögi nautitaan huoneenlämpöisenä tai perinteiseen tapaan lämmitettynä.

Muut kommentit ( 3 )

Huoneenlämpöisenä vaikka sushin seuraan. Hintansa arvoinen. 4/5 tähteä. (Kauppalehti Optio 19/2012)

    

Todella pirtsakka ja toimiva glögi, jopa tällaisen glöginirson mielestä. Vaikka tästä puuttuu kaikki normaalin glögin tuntomerkit, mm. punainen väri, on tämä silti selkeästi tunnistettavissa jaloksi joulujuomaksi.
Yuzy ja inkivääri toimivat erittäin hyvin yhteen. Sitruksinen maku leikkaa juoman makeutta mahtavasti, eikä tästä tule ällömakea olo heti ensimmäisen kulauksen jälkeen. Mikä parasta, tämän juoman alkoholi ei maistu läpi juuri ollenkaan. Tämä valmisglögien helmasynti on meikäläiselle todellinen turn-off, jonka vuoden 2012 vuosikertablossa välttää täysin.
Suosittelen tätä erittäin läpimästi vaihtoehtona joulun punajuomien joukkoon. Vaikka joulupukki onkin punanuttuinen ja -nenäinen, ei joulujuoman aina tarvitse olla samaa sävyä!

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).