Blossa 11

Ruotsi

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Glögit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.08 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Glögit
Luonnehdinta:
Ruskea, makea, runsaan kahvinen, joulumausteinen
Sokeria
150.00 g/l

HINTA

Hinta:
12.08 € ( 15.97 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Glögit. Glögit ovat lämpimänä nautittavia, yleensä alkoholipitoisia maustettuja juomia. Glögi voi sisältää viiniä, mehua tai viinaa. Suomessa glögi on nimenomaan pimeän ajan ja etenkin joulun lämmittävä juoma. Glögi voidaan nauttia aperitiivina tai jälkirukana pipareiden tai torttujen kanssa.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
316117
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 2011.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
15 t-%
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
150 kcal / 100ml
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
09.10.2011
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Altia Oyj

Altian omien tuotteiden valmistus nojaa pitkälti vankkaan kokemukseen ja osaamiseen.

Rajamäen alkoholijuomatehtaalla valmistetaan ja pakataan Altian omia tuotteita, kuten vodkaa, likööriä ja giniä sekä mietoja ja väkeviä viinejä. Finlandia Vodkan sopimustuotanto brändin omistavalle Brown-Forman Ltd:lle muodostaa yli puolet Rajamäen tehtaan tuotannosta. Tehtaalla valmistetaan juomia vuosittain noin 55 miljoonaa litraa, pullotuslinjoja on kuusi ja valmistettuja tuotenimikkeitä noin 600.

Tabasalun tehdas Virossa on pääasiassa Baltian maita palveleva yksikkö. Tehtaan etuja ovat joustavuus ja nopeus, ja sen toiminta on hyvin asiakaslähtöistä. Tehtaalla toimii kaksi linjaa, joilla valmistetaan vodkaa, liköörejä ja hiilihapotettuja alkoholijuomia. Tabasalu on myös erikoistunut pullottamaan viinejä pieniin PET-muovipulloihin.

Altian tehdas Tanskan Svendborgissa antaa erinomaiset mahdollisuudet tuotteiden pakkaamiseen lähellä tärkeitä markkinoitamme Tanskaa ja Ruotsia. Svendborgissa pakataan tuotteita pulloihin ja hanapakkauksiin myös sopimuskumppaneille. Svendborgissa on yhteensä 10 pullotuslinjaa.

Koskenkorvan tehdas on moderni tislaamo, joka tuottaa suomalaisesta ohrasta 250-kertaisella tislauksella vuosittain noin 23 miljoonaa litraa 96-prosenttista viljaviinaa. Viljaviinan ohella samasta ohrasta valmistetaan myös tärkkelystä, rehuja ja hiilidioksidia. Koskenkorvan erittäin korkealaatuinen viljaviina on Altian omien juomien arvokas perusta.

Lähde: http://www.altiacorporation.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Altia

Kommentit & arvostelut (2)

Vuonna 2011 glögi on maustettu elsalvadorilaisista Arabica-pavuista paahdetulla kahvilla. Pullon etikettiä koristavat kahvipavut viljelleen Finca Las Delicias -plantaasin koordinaatit.

Menendezin perheen tummapaahdettuja Arabica-papuja käyttämällä Blossan vuoden 2011 vuosikertaglögissä on yhdistetty glögi ja kahvi.

– Kokeilimme kahvipapuja maailman joka kolkasta ja päädyimme lopulta Menendezin perheen viljelmiltä El Salvadorista peräisin oleviin Arabica-papuihin, BLOSSAn Chief Blender Åsa Orsvärn sanoo.

Menendezin perhe on viljellyt kahvipapuja jo neljän sukupolven ajan, ja Finca Las Deliciasin ilmasto sopii täydellisesti Arabica-papujen viljelyyn. Tämän vuoden glögiin on käytetty noin 1800 kiloa kahvia, joka uutettiin ensin alkoholiin ja sekoitettiin sen jälkeen viinin ja glögimausteiden kanssa. Blossa perustuu alkuperäiseen reseptiin 1800-luvulta.

– Blossa 11 sopii täydellisesti yhteen erittäin tumman suklaan tai pitkään kypsytettyjen kovien juustojen kanssa. Sitä voi myös käyttää kotitekoisiin karamelleihin: kokeile vaikkapa lisätä tilkka Blossa 11 glögiä karamellitaikinaan.

(Lähde: Altia Corporation)

Vuoden 2016 Blossa 16
Vuoden 2015 Blossa 15
Vuoden 2014 Blossa 14
Vuoden 2013 Blossa 13
Vuoden 2012 Blossa 12

    

Juomahyllyä penkoessa vastaan tuli aarre - koskematon pullo viime vuoden Blossaa! Tätä oli pakko maistaa heti tilaisuuden tullen, varsinkin kun samalla hyllyllä kökötti myös vuoden 2012 versio. Harvemmin sitä saa tehdä glögi-vertikaalin.

Täytyy tunnustaa, etten ole juuri tämän tyyppisten vahvempien glögien ylin ystävä. Fiilis latistuu viimeistään siinä vaiheessa, kun lämpimästä kupista nousevat alkoholihöyryt saavat silmät vuotamaan. Yleensä sekoitan vain glögimehua ja punkkua sekaisin ja lämmitän sotkun nopeimmalla mahdollisella tavalla - mikrossa.

Vuoden 2011 vuosi-Blossan päämausteena on kahvi, miltä juoma kuppiin kaadettaessa näyttääkin. Harmi, että juomasta lähtee melkoinen alkoholihöyry ja mausteiden tuoksu, muuten tämä olisi oiva piriste toimiston kahvitunneille. Maussa kahvin aromit jäävät hieman taustalle, sillä juoma on aivan uskomattoman makeaa litkua. Juon tuplaessonikin mustana, joten olisin toivonut Blossalta munaa jättää tähän kunnolla kahvin fiilistä. Muutenkin tämä meni vähän ohi omalta mukavuusalueeltani. Siksi vain 2,5 tähteä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).