Sula Zinfandel 2012

IntiaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.19 € (0.75 l)
  • [kuva: Sula Zinfandel 2012(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, mansikkahilloinen, hennon savuinen
Rypäleet:
Zinfandel
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.19 € ( 13.45 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
422457
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 13.04.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat Nashikin ja Dindorin alueelta noin 180 kilometriä Mumbaista koilliseen. Ilmasto alueella on leuto. Valmistus: Terästankeissa. Rypäleitä uutettiin viileässä ennen käymistä. Viini lepäsi 2 kuukautta tammitynnyreissä ja pulloissa. Tuottaja: Stanfordin yliopistossa opiskellut insinööri Rajeev Samant alkoi vuonna 1993 tutkia mahdollisuuksia viinintuotantoon Nashikissa, ja vuonna 1997 hän istutti ensimmäiset köynnökset perhetilalleen Kalifornialaisen viinintekijän Kerry Damskeyn kanssa. Ensimmäiset viinit saatiin vuonna 2000, ja sittemmin viiniliike on kasvanut nopeasti.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
21.02.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Nashik Vintners

Vihreitä arvoja ja mystistä Intiaa. Sula Vineyards sijaitsee Nashikissa, 180 kilometriä Mumbaista koilliseen. Aivan viime vuosiin saakka jopa 99 % alueen tuotannosta käytettiin syötävien rypäleiden kasvattamiseen viininvalmistuksen sijaan, mikä jaksoi askarruttaa Rajeev Samaantia. Samaant tunsi kotitilansa alueen erinomaisesti ja tiesi sen sijaitsevan samoilla leveyspiireillä kuin Espanjan, Australian ja Kalifornian viininviljelyalueet.

Viinitilahaaveet ja vuosien tutkimus- sekä kehitystyö konkretisoituivat, kun Rajeev Samaant ja kokenut kalifornialainen viininvalmistaja Kerry Damskey vuonna 1997 istuttivat Nashikin maaperään muun muassa Sauvignon Blancia ja Chenin Blancia. Näin syntyi auringoksi Rajeevin äidin mukaan nimetty Sula Vineyards.

Tuloksia saatiin yllättävänkin nopeasti. Ensimmäiset viinit valmistettiin vuonna 2000 ja vuonna 2002 arvostettu The Wine Spectator julkaisi viiden sivun artikkelin tilasta. Vuonna 2004 Sula avasi jo toisen viinilänsä.

Palstoilla viljellään Chenin Blancia, Sauvignon Blancia, Cabernet Sauvignonia, Shiraz´ta, Zinfandelia. Kokeiluja tehdään myös Muscatilla, Rieslingillä, Viognierillä, Grenachella ja Merlotilla. Sula valmistaa myös jalohomeista Late Harvest Chenin Blancia ja tyylikästä kuohuviiniä. Sadonkorjuu Sulalla tehdään talven loppupuolella tammi- ja maaliskuun välillä.

Sulan tilallaon mahdollista valmistaa tason laatuviinejä, sillä Nashikin alueen ilmasto on samankaltainen kuin perinteisillä laatuviinialueilla. Nashik sijaitsee 700 metriä merenpinnan yläpuolella, minkä vuoksi rypäleet viilentyvät öisin ja näin kasvukausi pidentyy. Viineistä tulee tasapainoisia, aromaattisia ja tiiviitä, muttei liian raskaita. Ilmasto on leuto - talvisin lämpöä on 8-10°C ja kesäisin enintään 35°C - kuten perinteisellä laatuviinialueilla.

Intian laadukkaimpien viinien tulevaisuus on pienellä Nashikin ala-alueella, Dindorissa. Dindorin maasto on vaihtelevan kumpuilevaa ja maaperä vettä läpäisevää, mikä on edellytyksenä huippuluokan viineille. Sula viljelee Dindorissa Cabernet´ta, Shiraz´ta ja Sauvignon Blancia. Koko sadonkorjuu tehdään käsin. Vuonna 2005 Sula lanseerasi ylpeänä ensimmäisen reserve -viininsä, Dindori Reserve Shiraz´n, samoin kuin koko Intian ensimmäisen jälkiruokaviinin, Late Harvest Chenin Blancin.

Lähde: www.fondberg.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Nashik Vintners

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

VALMISTUS
Sula Red Zinfandel viinin rypäleet tulevat Nashikin ja Dindorin alueelta noin 180
kilometriä Mumbaista koilliseen, jossa ilmasto on leuto. Viini valmistettiin terästankeissa ja rypäleitä uutettiin viileässä ennen käymistä. Sen jälkeen viini lepäsi kaksi kuukautta tammitynnyreissä ja pulloissa.
LUONNEHDINTA
Maku: keskitäyteläinen, kypsän marjainen, manskikkainen ja hennon savuinen. Aromeissa karhunvatukkaa, kanelia ja luumua. Tanniinit ovat pehmeitä ja tasapainoisia.

Muut kommentit ( 3 )

7 osallistujan harvinaisempien viinimaiden sokkotestissä tämä viini tuli kakkoseksi 12 pisteellä. Ykköseksi tuli kiinalainen Dynasty Jinwangchao, 15 pistettä. Muut viinit: Serra Nevada (9p), Gere Villany Porgugieser (6p), Tbilvino Saperapi (0p), Sade (0p). Tupakka tuoksuu. Makea tupakkka. Maku on vahva, täyteläinen, hapokas, runsas. Hieman kireä jälkimaku. Sulan laatu kuulemma vaihtelee, tällä kertaa sattui pullo laadukkaasta erästä tai sitten makuaistissani on jotain vikaa. Aiemmin en nimittäin pitänyt tätä juuri minään, mutta ihan mainio viinihän tämä on.

    

Maussa on zinfandelille tyypillisesti runsaasti täyteläisyyttä ja alkoholia sekä paljon makuvivahteita: kahvia, lakritsaa, kuivattuja hedelmiä, mausteita, yrttejä. (www.hs.fi, julkaistu 31.3.2011)

    

Maistoin tätä Tampereen viinimessuilla. Savuinen ja tervainen se on siinä määrin, että tuoksussa on jopa pikeä. Laatu kuulemma vaihtelee paljon ja voi olla, että rypäleinä on käytetty jotain muutakin kuin Zinfandelia. Tämä erä ei ollut laadukas. Näin sen, että viini jäi monilla maistajilla lasiin. Toisaalta Viinista Viiniin -kirja antaa tälle jopa kolme tähteä. Maistan joskus uudestaan.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).