Noita Winery
Noita Winery on Suomen ensimmäinen urbaani viininvalmistamo, joka sijaitsee Fiskarsin Ruukissa läntisellä Uudellamaalla. Urbaanit viininvalmistamot ovat useimmiten ei-viinitilallisia valmistajia. Konsepti on osoittautunut onnistuneeksi ympäri maailmaa.
Konsepti tuo viininvalmistuksen mahdollisuuden myös viileämpiin ilmastoihin sekä urbaaneihin ympäristöihin. Viininvalmistajille tämä tarkoittaa myös tuotannon joustavuutta, monimuotoisuutta sekä mahdollisuutta valmistaa viinejä lukuisten eri maiden ja alueiden rypäleistä.
Noita Winery valmistaa juomansa EU:ssa kasvatetuista, käsinpoimituista luomurypäleistä. Nämä saapuvat suoraan sadonkorjuusta kylmäkuljetuksella Fiskarsiin. Lajittelemme, murskaamme, maseroimme ja puristamme rypäleet, jonka jälkeen annamme niiden käydä hiljakseen, spontaanisti omia hiivojaan hyödyntäen. Käytämme mahdollisimman vähän - tai emme lainkaan - sulfiitteja.
Noita Winery ei käytä kirkasteita eikä suodata! Kun rypäleistä on haalittu talteen kaikki tarvittava, kuoret ja sakka käytetään Fiskarsin Panimolla uudestaan oluen valmistuksessa. Tämän jälkeen ne siirtyvät Ägräs Distillerylle tislaukseen. Rypäleemme käytetään siis kolmeen kertaan!
Vuoden 2018 tuotannossamme olemme käyttäneet Riesling- sekä Blaufränkisch-rypäleitä, molemmat luomutilalta Itävallan Burgenlandista.
Lainsäädännöllisesti tuotteet ovat mietoja rypäleestä käymisteitse valmistettuja juomia.
Lähde: noitawinery.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Noita Winery
Kommentit & arvostelut (0)