Tammikuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja tammikuun menu on julkaistu nyt kokonaisuudessaan. Jatkamme kausimenujen suhteen itsenäisyyspäivänä ja jouluna kokeillulla tavalla. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista.

Alkuruoka

Tattariset blinit olueen. Smetanaa, salottisipulia, mätiä, kylmäsavulohta, suolakurkkua, hunajaa ja sienisalattia.
Blinit

Pääruoka

Ruisleivitettyä ja paistettua poron maksaa, Dijonilla maustettu mustajuuripyre sekä punaherukka-omenakompotti.
Paistettua poron maksaa

Jälkiruoka

Sitruspavlova. Marenki, lemon curd, appelsiinivaahto ja marinoidut sitrushedelmät.
Pavlova


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Blinit ja samppanja

  • Cuvée Victoire Champagne Brut 2007
    • 1. Cuvée Victoire Champagne Brut 2007
    • Ranska, Samppanjat
    • 47.90 €
    • Chardonnay, Pinot Noir
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Blinien kanssa sopii ehdottomasti samppanja. Kohtuuhintainen vuosikertasamppanja tarjoaa mukavasti omenaisen paahteista vastinetta blinien ruokaisuudelle."
  • Pullon henki suosittelee: Maksaa ja Brunello di Montalcino

  • Caprili Brunello di Montalcino 2014
    • 2. Caprili Brunello di Montalcino 2014
    • Italia, Toscana
    • 37.18 €
    • Sangiovese Grosso
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Jos haluat panostaa tarjoa annoksen kanssa Brunello di Montalcinoa. Muista dekantoida pari tuntia."
  • Pullon henki suosittelee: Pavlova ja Tokaji

  • Pannon Tokaj Tokaji Aszú 4 Puttonyos 2009
    • 3. Pannon Tokaj Tokaji Aszú 4 Puttonyos 2009
    • Unkari, Tokaji
    • 20.90 €
    • Furmint, Hárslevelü
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Viinistä löytyy makeutta hapokkaan jälkiruuan vastapariksi. Toisaalta siinä on reipasta hapokkuutta, joka leikkaa mukavasti melko tuhtia lemon curdia."
  • Viinikartta suosittelee: Blinit ja Tasmanian kuohuviini

  • Jansz Premium Cuvée Brut
    • 4. Jansz Premium Cuvée Brut
    • Australia
    • 19.99 €
    • Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinikartan mielestä myös samppanja on blineille ykkösvalinta. Lähdimme kuitenkin etsimään suositusta halvemmista samppanjamenetelmällä tehdyistä kuohuviineistä ja olimme noin kuukausi sitten maistaneet tätä Tasmanian hienoa, paahteista ja raikkaan hapokasta kuohuviiniä Janszia. Uskomme sen sopivan hienosti blineille."
  • Viinikartta suosittelee: Maksaa ja Kalifornian Zinfandel

  • Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel 2010
    • 5. Ironstone Reserve Old Vine Zinfandel 2010
    • Yhdysvallat, Kalifornia
    • 23.00 €
    • Poistunut Alkon valikoimasta. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Uskomme, että tästä Kalifornian Zinfandelista löytyy riittävästi marjaisuutta, aromikkuutta ja tanniinien pyöreyttä maksalle sekä punaherukan ja omenan vastinpariksi. Tämä ruokaan todennäköisesti sopiva Zinfandel on Alkon tilausvalikoimasta. Muitakin Zinfandeleja Alkosta löytyy."
  • Viinikartta suosittelee: Pavlova ja Asti Dolce

  • Gancia Asti Dolce
    • 6. Gancia Asti Dolce
    • Italia
    • 11.99 €
    • Moscato Bianco di Canelli
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Makean, hedelmäisen ja sitruksisen marenkiherkun kaveriksi etsimme sopivia ominaisuuksia makeista italialaisista kuohuviineistä. Valinnaksi arpoutui Pullon hengen sivustolta löytyvää toista suositusta mukaellen klassikko Gancin Asti Dolce. Ei tälläkään vikaan voi mennä."


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: