Katalonian kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni marraskuussa Kataloniaan. Tällä kertaa mukana oli pan con tomate, kalakeittoa ja suklaa-oliiviöljykakku. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Katalonia-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Pan con tomate, maalaisleipää ja tomaattia.
Pan con tomate

Pääruoka

Suquet de peix i marisc, katalonialaista kalakeittoa.
Katalonialaista kalakeittoa

Jälkiruoka

Suklaa-oliiviöljykakku
Suklaa-oliiviöljykakku


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: pan con tomate ja cavaa

  • Juvé y Camps Gran Reserva Cava Brut Nature 2014
    • Juvé y Camps Gran Reserva Cava Brut Nature 2014
    • Espanja
    • 21.90 €
    • Xarel.lo, Macabeo, Parellada, Chardonnay
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Kyseinen viini on täysin kuiva, mutta siinä on cavalle tyypillistä runsasta hedelmäisyyttä joka yhdistyy hienosti pitkän pullokypsytyksen tuomaan paahteisuuteen. Tämä on meidän luottocavamme jota voimme suositella!"
  • Pullon henki suosittelee: kalakeittoa ja katalonialaista valkoviiniä

  • Solà Fred Blanc 2015
    • Solà Fred Blanc 2015
    • Espanja, Katalonia
    • 16.69 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Viiniksi suosittelemme hieman runsaampaa viiniä Montsantista. Viini on raikas, kohtalaisen hedelmäinen, valkokukkainen ja yrttinen. Suussa viini on melko täyteläinen, tässä riittää runkoa runsaan keiton pariksi."
  • Pullon henki suosittelee: suklaa-oliiviöljykakku ja katalonialainen makea garnacha

  • Ètim Verema Tardana 2014
    • Ètim Verema Tardana 2014
    • Espanja, Katalonia
    • 13.99 €
    • Grenache, Carignan
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Rypäle on sama kuin Banyulsin päälajike, mutta tätä viiniä ei ole väkevöity vaan makeus tulee osin kuivatuista, konsentroituneista rypäleistä. Viini on makea, mausteinen, tummamarjainen ja se on kuin tehty suklaan pariksi!"
  • Viinikartta suosittelee: pan con tomate ja katalonialainen roseeviini

  • Raimat Rosada 2017
    • Raimat Rosada 2017
    • Espanja
    • 10.89 €
    • Cabernet Sauvignon, Tempranillo
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Raimat tekee edullisia, mutta todella herkullisia viinejä. Tämä roseeviini on tuotannon perhaimmistoa. Rosee toimii keskimäärin hyvn kasvisruokien ja tomaatinkin kanssa ja tässä viinissä raikastava hapokkuus ja tyylikäs mineraalisuus tekevät siitä myös hyvän ruokaviinin. Loistava valinta alkupalalle."
  • Viinikartta suosittelee: kalakeittoa ja cavaa

  • Parés Baltà Pink Cava Brut
    • Parés Baltà Pink Cava Brut
    • Espanja
    • 15.98 €
    • Garnatxa, Macabeu, Parellada
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Kuohuviini on hyvä keittoviini, mutta tälle keitolle, jossa on valkosipulia, tomaattia ja vahvan oloinen liemi, tarvitaan jotain vahvempaa. Parés Baltàn roseecavassa on keitolle sopivaa hapokkuutta, aromit sopivat tomaatille ja cava toimii valkosipulin kanssa klassisesti. Roseecavassa on myös vastusta keiton runsaalle makumaailmalle ja se on myös kotonaan kalan ja merenelävien seurassa. Testatusti huikea keittoviini."
  • Viinikartta suosittelee: suklaa-oliiviöljykakku ja sherryä

  • Lustau East India Solera Sherry


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: