Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Viinivinkit parsalle

       
Keväinen vihreä herkkupötkö on parsa, joka valmistuu monin eri tavoin ja jolle sopivat viinit löydät tältä sivulta. Viimeistään parsan ilmaantuminen kauppojen ajankohtaiskojuihin kertoo meille kevään koittaneen. Ja vierestä löytyy kätevästi sitruunat. Parsa tykkää sitruunasta, voista ja esimerkiksi parmesaanista. Viinikartan parsaruokavinkit ja näiden ruokien kanssa testatut viinit löydät alta. Keräsimme tälle sivulle kaikki parsamaiset artikkelimme ja parsaviinilistaukset. Parsalle sopivat niin hapokkaat valkoviinit kuin hienot kuohuviinitkin.

Parsaa tehdään monin eri tavoin. Tässä paistetaan parsaa pannulla. Viininä on Vuoden Viinit 2016 -kisan voittaja Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc 2015 (10,79 €). Viiniä saa myös hanapakkauksessa, joka voitti Vuoden Viinit 2017 -kisassa Vuoden Valkoviini -tittelin. Voittoputki!

Castillo de Molina Sauvignon Blanc on hieno parsaviini. Viinissä on todella vihreitä sävyjä ja se maistuu voimakkaasti vihreälle parsalle. Maut menevät hienosti yhteen.Hapokas ja yrttinen Libanonin Château Ksara Blanc de Blancs on todella hieno viini ja sopii oivallisesti parsalle.


Kun parsaan paistaa ensin vähän väriä, voi parsat kypsyttää lisäämällä vettä pannuun. Haarukalla voi todeta kypsyyden. Pieni napakkuus saa säilyä. Tässä versiossa on mukana salottisipulia ja mausteena timjamia.


Parsa tykkää parmesaanista. Ehkä yksinkertaisin resepti on tehdä parsa uunissa parmesaanikuorrutteella.


Tässä ravintola-annoksessa on mukana uppomuna parsan kaverina. Ja lisäksi klassinen hollandaisekastike ja sitruunamajoneesi.
Parsasalaatti
Tässä vihreässä parsasalaatissa on erilaisia lehtisalaatteja, rucolaa, herneenversoja, vihreitä viinirypäleitä, avokadoa, kurkkua ja parsaa - ja päälle kirpeän limettinen kastike. Vihreälle parsasalaatille sopii pirteä ja sitruksinen viini, esimerkiksi Yalumba Y Series Riesling (9,99 €)
Parsarisotto
Risotto on suosiossa oleva italialainen ruoka, joka on sinänsä hyvinkin täyttävää syötävää, koska sisältää kanalientä, voita ja parmesaania. Vihreä parsa tuo risottoon kivan lisänsä ja toimii erinomaisesti yhteen parmesaanin kanssa. Parsarisotto menee pääruokana tarvittaessa. Viiniksi sopii pohjoisitalian Pinot Grigio St. Magdalena (13,92 €)


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: