Syyskuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja joka kuukaudella on oma teemansa. Syyskuussa tarjoillaan tatticarpacciota, pääruuaksi mereneläviä ja jälkiruoaksi omenaa. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat.

Alkuruoka

Herkkutatticarpaccio
Herkkutatticarpaccio

Pääruoka

Kampasimpukat, jättikatkaravut sitruunamarinadissa, pastis-simpukat ja aioli
Seafood platter

Jälkiruoka

Tarte Tatin lettupannussa
Tarte tatin


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Herkkutatticarpaccio ja Burgundin Gamay

  • Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2017
    • 1. Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2017
    • Ranska, Bourgogne
    • 16.99 €
    • Gamay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viiniksi tämä huutaisi burgundilaista pinot'a, mutta laadukkaiden burgundien hinnat ovat sitä luokkaa että hirvittää. Uuden maailman pinoteista valtaosa on liian hedelmäisiä tälle annokselle. Niinpä suosittelemme vaihtoehdoksi Beaujolas'ta. Moulin-à-Ventin cru-alueelta tulevat gamay-viinit ovat keskivertobojoa huomattavasti harteikkaampia, ja parhaiden sanotaan muistuttavan jo hieman pohjoisempia pinot-serkkujaan."
  • Pullon henki suosittelee: Seafood platter ja Bandolin rosé

  • Château Barthès Rosé 2015
    • 2. Château Barthès Rosé 2015
    • Ranska
    • 15.19 €
    • Mourvèdre, Grenache, Cinsault
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Viiniksi suosittelisimme näille valkoista Cassista, mutta yllättäen Alko ei sellaista tarjoa. Vaihtoehtona on jokin Provencen rosé, esimerkiksi taannoin jo suosittelemamme Bandol."
  • Pullon henki suosittelee: Tarte tatin ja Itävallan trockenbeerenauslese

  • Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2015
    • 3. Lenz Moser Prestige Trockenbeerenauslese 2015
    • Itävalta, Burgenland
    • 18.58 €
    • Bouvier, Chardonnay, Welschriesling, Muskat Ottonell, Neuburger
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viiniksi tälle suosittelemme erittäin hyvän hinta-laatusuhteen itävaltalaista. Viinistä löytyy hynajaisuutta, ananasta ja jalohomeen mausteisuutta. Sokeria on varmasti tarpeeksi omenapiirakan makeudelle, mutta toisaalta happoa löytyy vastaavasti raikastamaan suuta."
  • Viinikartta suosittelee: Herkkutatticarpaccio ja saksalainen pinot noir

  • Becker Family Pinot Noir 2014
    • 4. Becker Family Pinot Noir 2014
    • Saksa
    • 17.45 €
    • Pinot Noir
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Pinot Noir on hyvä sieniviini ja tällaisille vähän käsitellyille tateille se on ykkösvalinta. Burgundin pinotit tosiaan ovat turhan kalliita, mutta yllättäen törmäsimme kehuttuun saksalaiseen pinottiin. Spätburgunder on Saksassa käytetty nimitys pinotille, mutta tämä viini käyttää kansainvälistä nimeä. Tämä aromikas viini on moniulotteinen ja on sijoittunut Vuoden viinit -kilpailussa sarjansa hopeatilalle. Tätä emme ole itse maistaneet, mutta mielenkiinto heräsi."
  • Viinikartta suosittelee: Seafood platter ja Luxemburgin Auxerrois

  • Bernard-Massard Auxerrois 2016
    • 5. Bernard-Massard Auxerrois 2016
    • Luxemburg
    • 14.99 €
    • Auxerrois
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Seafood platter ei kaipaa hienoa viiniä, mutta toki hyvää viiniä. Pirteän hapokas ja kypsän sitruksinen Auxerrois on maukas viini, joka varmasti sopii tälle ruoalle."
  • Viinikartta suosittelee: Tarte tatin ja Etelä-Afrikan makea viini

  • Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest 2014
    • 6. Nederburg The Winemasters Noble Late Harvest 2014
    • Etelä-Afrikka, Muut
    • 9.98 €
    • Chenin Blanc, Muscat de Frontignan
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Nederbugin syyskuussa tullut tuore uutuus on makea ja runsaan hedelmäinen ja hunajainen jälkkäriviini. Ihan pätevä viini 10 euron hintaan ja sopii makealle omenaherkulle. Tätä kannattaa kokeilla jo hintansa puolesta. Viinin kevyt mausteisuus toimii ruoan kanelin ja kardemumman kanssa. Oma arviomme viinistä on "ihan ok", hinta-laatusuhde hyvä.


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: