Toukokuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja joka kuukaudella on oma teemansa. Toukokuussa vierailtiin korvasienimetsässä. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat.

Alkuruoka

Vuohenjuusto-parsacrostinit (villi)yrttisalaatin kera
Vuohenjuusto-parsacrostinit

Pääruoka

Paistettuja ahvenia, korvasienikastiketta ja varhaiskaali-perunapaistosta
Paistettuja ahvenia, korvasienikastiketta

Jälkiruoka

Päärynä-orvokkikakkua
Päärynä-orvokkikakku


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Vuohenjuusto-parsacrostini ja itävaltalainen kuohuviini

  • Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut
    • 1. Stift Klosterneuburg Mathäi Klassik Brut
    • Itävalta
    • 16.88 €
    • Grüner Veltliner
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Loistava ruokaviini, jonka hapot leikkaavat loistavasti vuohenjuuston rasvaisuutta. Viini on todellinen löytö hintaluokassaan."
  • Pullon henki suosittelee: Ahvenia ja Godello

  • Valdesil Godello Sobre Lías 2014
    • 2. Valdesil Godello Sobre Lías 2014
    • Espanja, Muut
    • 19.99 €
    • Godello
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Sakkakypsytyksestä täyteläisyyttä ammentava, mutta hapokas ja mineraalinen viini toimi annoskokonaisuuden kanssa mielestämme varsin mukavasti."
  • Pullon henki suosittelee: Päärynä-orvokkikakku ja Moscato d'Asti

  • La Caliera Moscato d'Asti 2017
    • 3. La Caliera Moscato d'Asti 2017
    • Italia, Piemonte
    • 8.59 €
    • Moscato Bianco di Canelli, Moscato
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viiniksi tälle sopii tietenkin loistavan hinta-laatusuhteen omaava La Calieran Moscato d'Asti, jonka päärynäinen maku täydentää hienosti kakun makumaailmaa."
  • Viinikartta suosittelee: Vuohenjuusto-parsacrostini ja Loiren valkoviini

  • Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2016
    • 4. Pascal Jolivet Sancerre Blanc 2016
    • Ranska, Loire
    • 28.99 €
    • Sauvignon Blanc
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Pullonhenkikin mainitsi Loiren valkoviinin Sancerren klassisesta sopivuudesta vuohenjuustolle. Tämän upean Sauvignon Blancin uusi vuosikerta saapui Alkoon viikko sitten ja sitä kannattaa heti maistaa."
  • Viinikartta suosittelee: Ahvenia ja Burgundin valkoviini

  • La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2015
    • 5. La Soufrandise Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes 2015
    • Ranska, Bourgogne
    • 21.90 €
    • Chardonnay
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Tämän ruoan viinivalintaa ei niinkään määrittele ahven, vaan korvasienet ja kerma. Arvokas raaka-aine ja makujen täyteläisyys odottavat viiniltäkin arvokkuutta ja runsautta. Burgundin Pouilly-Fuissé on hieno kevyesti tamminen Chardonnay tälle ruoalle."
  • Viinikartta suosittelee: Päärynä-orvokkikakku ja argentiinalainen makea viini

  • Norton Sauvignon Blanc Cosecha Tardía 2018
    • 6. Norton Sauvignon Blanc Cosecha Tardía 2018
    • Argentiina, Mendoza
    • 8.99 €
    • Sauvignon Blanc
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinin ei aina tarvitse olla kallis ja hienoimmilla jälkiruokaviineillä tuppaa olemaan hintaa. Tämä argentiinalainen on isossa pullossa, mutta hintaa viinillä on vain 9 euroa. Viinin makeus yhdistyy hyvään raikastavaan hapokkuuteen ja sitruksinen ja persikkainen aromimaailma toimii todennäköisesti hyvin tällaisen kesäisen kääretorttupohjaan tehdyn kakun kanssa. Lisäksi viini sopii kohtuullisen hyvin muuhunkin käyttöön valkoviinin tapaan."


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: