Helmikuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja helmikuussa vallan ottivat aasialaiset ruoat. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat - ja lähde herkutellen itään.

Alkuruoka

Vietnamilaistyylinen hapanimelä madekeitto: pehmeälihaista vaaleaa kalaa, mausteinen hapanimelä liemi, kasviksia ja ananasta.
Vietnamilaistyylinen hapanimelä madekeitto

Pääruoka

Aasialaisia kalapihvejä, grillattua salaattia, soijalla maustettuja herkkusieniä ja itse tehtyä hapanimeläkastiketta
Aasialaisia kalapihvejä

Jälkiruoka

Veriappelsiinia, kookosjogurttia ja pistaasipähkinää
Veriappelsiini


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Madekeitto ja ruotsalainen ale

  • Train Station Brewery Shipfaced IPA
    • 1. Train Station Brewery Shipfaced IPA
    • Ruotsi
    • 4.79 €
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Oluessa on tarpeeksi humalaa taittamaan keiton hapanimelää makumaailmaa ja samalla raikastamaan suuta keiton jälkeen. Viiniksi suosittelemme testamaan keiton kanssa puolikuivan rieslingin, koska keiton hapanimelä makumaailma kaipaa seurakseen aavituksen makeutta."
  • Pullon henki suosittelee: Kalapihvit ja italialainen valkoviini

  • Livon Friulano 2015
    • 2. Livon Friulano 2015
    • Italia, Friuli - Venezia Giulia
    • 13.99 €
    • Friulano
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Livon Friuliano on päärynäinen, kevyesti sitruksinen ja yrttinen viini, jossa on kohtalaisesti täyteläisyyttä ja sopivan napakka happorakenne. Tämä toimii hyvin hapokkaan kastikkeen ja runsaasti yrttejä sisältävän kalapihvin kaverina."
  • Pullon henki suosittelee: Veriappelsiini ja alsacelainen gewürztraminer

  • Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2017
    • 3. Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2017
    • Ranska, Alsace
    • 13.99 €
    • Gewürztraminer
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viiniksi ehdotamme tälle ei-niin-makelle jälkiruualle hieman kuivempaa viiniäkin: Alsacelainen Gisslebrechtin Gewürztraminer on aromimaailmaltaan eksoottinen, hieman makea ja täyteläinen viini, joka toimii kookoksen ja happamien appelsiinien kanssa."
  • Viinikartta suosittelee: Madekeitto ja aussiriesling

  • Logan Weemala Riesling 2018
    • 4. Logan Weemala Riesling 2018
    • Australia, Muut
    • 13.81 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinikartta suosittelee valkoviiniä, jossa on hieman kuivaa enemmän sokeria. Ja hakee viinin lähempää ruoan alkuperää tai ajatusta eli Vietnamia. Puolikuiva australialainen riesling on luultavasti hyvä valinta. Maistoimme tätä viime vuonna - siis samana vuonna kuin sadonkorjuu oli - ja emme aivan tykästyneet. Haluaisimme kokeilla tätä uudestaan hapanimelän keiton kanssa. Siinä yhteydessä tämä on varmasti paremmin paikallaan."
  • Viinikartta suosittelee: Kalapihvit ja Uuden-Seelannin riesling

  • Villa Maria Cellar Selection Riesling 2017
    • 5. Villa Maria Cellar Selection Riesling 2017
    • Uusi-Seelanti
    • 17.98 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Myös toinen suosituksemme on riesling. Villa Marian valkoviinit ovat sokkotestimenestyjiä, joten tämä viini on sellaisenaankin huikea. Lisäksi siinä on tyylikkyyttä, hapokkuutta ja monipuolisia aromeja, mm. yrttisyyttä, vastaamaan kalapihvin sipulille, chilille ja yrteille sekä lisukkeiden grilliaromille ja soijalle."
  • Viinikartta suosittelee: Veriappelsiini ja puolimakea saksalainen riesling

  • Blitz Riesling 2018
    • 6. Blitz Riesling 2018
    • Saksa, Mosel
    • 9.98 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Ja kun riesling-linjalle lähdettiin, otetaan myös jälkiruoalle riesilng. Tämä suositus tulee osittain hatusta, sillä tätä viiniä emme ole maistaneet. Ominaisuuksien puolesta tämän pitäisi toimia, sillä viinissä on hyvää hapokkuutta, hedelmäisiä aromeja sekä riittävästi sokeria (puolimakea)."


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: