Moussakaa ja kreikkalaista punaviiniä talvi-iltaan.

       
Ramnista Agathon Limnio Cabernet Sauvignon

Moussaka

Moussaka (tai musaka) on kreikkalainen uunipaistos, jossa pääraaka-aine on munakoiso. Munakoison sijaan (myös Kreikan naapurimaissa) tehdään perunaversioita ja tässä Viinikartan versiossa käytetään molempia: munakoisoa sekä perunaa. Jauheliha-tomaattikastike sekä juustokastike tehdään lasagnen tapaan.

Viinit Moussakalle:

Ramnista. Huikean hyvä ja kehuttu uutuuspunaviini Pohjois-Kreikasta kestää 10-15 vuotta kellarointia, mutta hyvin dekantoituna se on pehmeän täyteläinen, tasainen, mutta samalla ryhdikäs kumppani moussakalle. Ramnista on Xinomavro-rypäleestä, jota kasvaa nimenomaan Naoussassa, mistä tämä viini on kotoisin. Xinomavron aromimaailma on monipuolinen: tumman hedelmäinen / marjainen, mausteinen, jopa oliivia tai kuivattuja tomaatteja. Xinomavro on hienoimpia kreikkalaisia alkuperäisrypäleitä. Ramnista onkin täyteläinen, tanniininen, ryhdikäs, luumuinen ja reilun alkoholinen. Hinta 17,90 €.
Lue tarkempi arvio blogista: Kreikkalainen punaviini Ramnista sopii moussakalle

Agathon Limnio Cabernet Sauvignon. Kevyempi ja kestitanniininen punaviinivaihtoehto on myös hyvät pisteet omaava Agathon Limnio CS. Nahkaisuutta ja yrttejä. Rypäleinä siis Limnio sekä Cabernet Sauvignon. Hinta: 12,99€.

Jauheliha-tomaattikastike sipulilla. Lorauta joukkoon punaviiniä - EI Ramnistaa, vaan jotain halvempaa.

Juustokastike kuten lasagnessa. Varo polttamasta pohjaan.

Lado ohueksi viipaloidut munakoisot, perunat ja kastikkeet vuokaan.

Päälle juustoraastetta.

Maittava lopputulos paistuu alle tunnissa.


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: