Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Espanjan kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla viinivalinnoilla. Maailmanympärimatka alkaa Espanjasta ja tarjolla on tapaksia, chorizo-kikhernepataa ja Mel y mato. Ideana on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Espanja-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa joka kuukauden lopussa, miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Tapaslautanen: Marinoidut porkkanat, Gambas al Ajillo, Croquetas de Bacalao eli turskapallot, Aioli, Oliiveja, Manchego-siivuja, Chorizoa ja leipää.
Tapaslautanen kahdelle

Pääruoka

Tomaattinen kikherne-chorizopata
Tomaattinen kikherne-chorizopata

Jälkiruoka

Mel y mato, itsetehty mato-tuorejuusto
Mel y mato


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: tapakset ja Palo Cortado -sherry

  • Dos Cortados Palo Cortado Sherry
    • 1. Dos Cortados Palo Cortado Sherry
    • Espanja
    • 18.99 €
    • Palomino
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Tapaksille suosittelemme finoa, manzanillaa tai kaikkein mieluiten palo cortadoa. Suolainen, mineraalinen, kuiva sherry toimii etenkin merellisten tapasten kanssa aivan loistavasti!"
  • Pullon henki suosittelee: kikherne-chorizopata ja Katalonian punaviini

  • Cor del País Crianza 2010
    • 2. Cor del País Crianza 2010
    • Espanja, Katalonia
    • 12.89 €
    • Syrah, Garnacha, Carignan, Merlot, Cabernet Sauvignon
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Kyseinen viini on melko pehmeä sekoite Montsantin alueelta Kataloniasta. Tässä on syrah:n mausteisuutta ja garnachan marjaisuutta mukavan raikkaana kokonaisuutena.
  • Pullon henki suosittelee: Mel y mato ja sherry

  • Merito Oloroso Sherry
    • 3. Merito Oloroso Sherry
    • Espanja
    • 8.31 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Jälkiruoka ei ole kovin makea, joten periaatteessa vaikkapa tämä kuivahko oloroso sopii tällä pähkinäiselle jälkiruualle oivallisesti. Jos haluaa jälkiruualleen makeampaa sherryä, niin valitse Lustaun East India Solera, jossa on sokeria reippaasti. Näiden viinien oksidoitunut pähkinäisyys toimii hyvin jälkiruuan kanssa.
  • Viinikartta suosittelee: tapakset ja cava

  • Anna de Codorníu Organic Cava Brut
    • 4. Anna de Codorníu Organic Cava Brut
    • Espanja
    • 13.48 €
    • Chardonnay, Parellada, Macabeo, Xarel-lo
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Cavasta ja tapaksista on monia niin hyviä kokemuksia niin Espanjasta kuin Suomestakin, joten oli pakko valita tähän cava ja vieläpä Espanjan eniten myyty cava. Anna de Codorníu Cava Brutissa on riittävästi ryhtiä ja makua ruokajuomaksikin. Kuohuviini on hyvä valinta, kun tarjolla on monenlaisia makuja."
  • Viinikartta suosittelee: kikherne-chorizopata ja Katalonian punaviini

  • Torres Sangre de Toro 2014
    • 5. Torres Sangre de Toro 2014
    • Espanja, Katalonia
    • 9.99 €
    • Garnacha, Cariñena
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Kun tapaksillekin tuli valittua tunnettu tuote, tuli heti mieleen supersuosittu punaviini, joka tykkää chorizosta. Eli Torreksen Sangre de Toro. Siinä on sopivasti mausteisuutta ja etenkin reippaasti hedelmäisyyttä ja hapokkuutta vastaamaan pataruoan makumaailmaan."
  • Viinikartta suosittelee: Mel y mato ja Riojan puolimakea valkoviini

  • Marqués de Cáceres Satinela 2016
    • 6. Marqués de Cáceres Satinela 2016
    • Espanja, Rioja
    • 9.28 €
    • Viura, Malvasia
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Kun Pullonhenki mainitsi, ettei jälkiruoka ole kovin makea, heti tuli mieleen tämä puolimakea kiva valkkari Riojasta. Tämä eksoottisen hedelmäinen ja keskihapokas viini on raikas ja kivan kukkainen. Se ei sovi kovin hyvin yltiömakeille jälkkäreille, mutta tähän sokeriseen välimaastoon putoava ruoka on viinille passeli."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: