Libanonin kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni heinäkuussa Libanoniin. Tällä kertaa mukana oli falafeleja, yrttilammasta ja mantelibaklava. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Libanon-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Falafeleja, minttuhummusta, tsatsikia ja tabboulehia
Falafeleja

Pääruoka

Yrttilammasta ja sitrussalaattia
Yrttilammas

Jälkiruoka

Mantelibaklavaa ja aprikoosia
Mantelibaklava


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: falafeleja ja libanonilainen rosee

  • Chateau Musar Rosé 2014
    • Chateau Musar Rosé 2014
    • Libanon
    • 35.87 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viini oli varsin miellyttävä: Runsaan vaaleanpunainen rosé, jonka tuoksussa on ikääntyneen valkoviinin omenankotaa, persikkaisia hedelmäaromeja, karvasmantelia, mausteisuutta. Hapokkuus on matalahko, mikä toimii hieman chilisten falafelien kanssa hyvin."
  • Pullon henki suosittelee: yrttilammasta ja libanonilainen rosee

  • Chateau Musar Rosé 2014
    • Chateau Musar Rosé 2014
    • Libanon
    • "Aluksi tarkoituksenamme oli suositella viiniksi punaista Chateau Musaria, mutta kun olimme viime viikolla maistaneet alkuruuan kanssa Musarin rosén ja nyt maistellessamme annoksen makuja totesimme, että itse asiassa alkuruualle suosittelemamme rosé sopii lampaankyljysten ja sitruksisen salaatin pariksi huomattavasti punaviiniä paremmin korostaen annoksen salaattien tuomaa kesäistä kepeyttä."
  • Pullon henki suosittelee: mantelibaklava ja sisilialainen jälkiruokaviini

  • NES Passito di Pantelleria 2014
    • NES Passito di Pantelleria 2014
    • Italia, Sisilia
    • 14.07 €
    • Moscato d'Alessandria
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Aprikoosinen ja hunajainen ja hunajatäytteen lämmintä mausteisuutta toistava viini, jonka makeus riittää mainiosti tälle jälkiruokaherkulle."
  • Viinikartta suosittelee: falafeleja ja libanonilainen rosee

  • Château Ksara Sunset Rosé 2015
    • Château Ksara Sunset Rosé 2015
    • Libanon
    • 13.98 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Myös Viinikartta on libanonilaisten viinien ystävä ja Château Ksara on mielestämme myös pätevä viinitalo. Ksaran saignée-menetelmällä tehty Sunset Rosé puhuttelee nimenomaan ruokaviiniominaisuuksillaan. Se on varma valinta alkuruuan monipuolisille mauille."
  • Viinikartta suosittelee: yrttilammasta ja libanonilainen punaviini

  • Château Ksara Reserve du Couvent 2014
    • Château Ksara Reserve du Couvent 2014
    • Libanon
    • 11.50 €
    • Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Me lähtisimme suosittelemaan punaviiniä, koska lammas on tässä annoksessa pääosassa. Varsinkin grillatulle lampaalle sopii samaisen viinitalon Ksaran keskitäyteläinen, mutta tanniininen punaviini. Tässä viinissä on itäisen Välimeren makuja."
  • Viinikartta suosittelee: mantelibaklava ja israelilainen jälkiruokaviini

  • Yarden Heightswine 2015
    • Yarden Heightswine 2015
    • Muu alkuperämaa
    • 21.98 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Pullonhenki valitsi jälkkäriviiniksi oman suosikkini, joten piti miettiä toista vaihtoehtoa. Israelilainen Golanin kukkuloilla tehty Yarden Heightswine on myös makea, hapokas ja aromaattinen - täydellinen baklava-viini siis."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: