Yhdysvaltojen kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni kesäkuussa Yhdysvaltoihin. Tällä kertaa mukana oli rapukakkuja, burgeria ja kirsikkapiirasta. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Amerikka-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Rapukakut ja piparjuurismetana
Crab cakes - rapukakut

Pääruoka

Burgeri hevosen jauhelihasta
Burgeri hevosen jauhelihasta

Jälkiruoka

Kirsikkapiirakkaa
Cherry pie - kirsikkapiiras


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: rapukakkua ja yhdysvaltalaista olutta

  • Brooklyn Sorachi Ace
    • 1. Brooklyn Sorachi Ace
    • Yhdysvallat
    • 3.99 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Japanilainen Sorachi-humala tuo aromimaailmaan sitrushedelmää, kukkaisuutta ja eksoottista yrttisyyttä. Suussa melko runsas, raikkaan aromimaailman alla on sopivasti makean maltainen pohja ja hyvä katkoropuraisu. Toimi rasvaisten rapukakkujen kanssa hienosti!"
  • Pullon henki suosittelee: burgeri ja merlot

  • The Velvet Devil Merlot 2015
    • 2. The Velvet Devil Merlot 2015
    • Yhdysvallat, Washington
    • 15.49 €
    • Merlot
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Kannattaa tarjota hyvin viileänä, mikä korostaa muutoin melko matalaa hapokkuutta. Viini toimi burgereiden kanssa yllättävän hyvin: Rasvaisuus nostaa viinin hapokkuutta ja ketsupin makeus hävittää jäännössokerin vaikutukset. Merlot:lle ominainen maanläheisyys ja syvä luumuinen marjaisuus nousee paremmin esiin."
  • Pullon henki suosittelee: kirsikkapiiras ja vadelma-ale

  • Founders Rübæus
    • 3. Founders Rübæus
    • Yhdysvallat
    • 4.85 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Raikas marjaolut, johon hillitty humalointi tuo juuri sopivasti karvautta pitämään paketin kasassa. Toimii kirsikan kanssa kivasti."
  • Viinikartta suosittelee: rapukakkua ja cavaa

  • Jaume Serra Cava Brut
    • 4. Jaume Serra Cava Brut
    • Espanja
    • 8.69 €
    • Macabeo, Parellada, Xarel.lo
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Rapukakku on pinnalta rapeaksi paistettu ja sisältä pehmeämpää sisältäen mm. majoneesia - ja päälle tulee piparjuurismetanaa. Tällainen rasvaisuus ja suutuntuma toimii erittäin hyvin kuohuviinin kanssa. Mutta jenkeistä ei vaan etsimälläkään löydy kohtuuhintaista sopivaa kuohuviiniä, joten edullinen, mutta hyvin monipuolinen cava on rapukakun oivallinen seuralainen."
  • Viinikartta suosittelee: burgeri ja yhdysvaltalainen rosee

  • Vino Rosé by Charles Smith 2016
    • 5. Vino Rosé by Charles Smith 2016
    • Yhdysvallat
    • 14.50 €
    • Sangiovese
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Kesällä maistuu roseeviini. Se on myös monipuolinen ruokaviini ja myös grilliruoka saa roseesta hyvän kumppanin. Ja burgerikin maistuu parhaimmalta, kun pihvi on paistettu grillin parilalla. Roseeksi valittiin kuiva rosee samalta tuottajalta kuin Pullonhengen suosittelema merlot."
  • Viinikartta suosittelee: kirsikkapiiras ja white zinfandel

  • Beringer Zinfandel Rosé 2016
    • 6. Beringer Zinfandel Rosé 2016
    • Yhdysvallat
    • 9.99 €
    • Zinfandel
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Pullonhenki mainitsikin, että white zinfandel olisi rohkea ja jollakin tapaa autenttinen valinta kirsikkapiirakalle. Viinikartta haluaa olla rohkea ja mennä juuri tälle massakulttuurin osastolle: aiemmin ihan hyväksi todettu puolimakea Beringerin rosee on "white zin", joka tuo mieleen kirsikkakolan, joten sopii hyvin kirsikkapiirakalle."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: