Näytä ruokalista
       

Patabroileri viinisuositus

Tälle ruualle sopii chardonnay

Patabroilerissa maut pysyvät mehukkaita ja liemi maustaa juurekset ja esimerkiksi ohessa tarjottavat perunat. Tähän suureen valurautapataan mahtui kaksikin broileria - isommalle porukalle.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Kokonainen broileri
  • Palsternakka
  • Porkkana
  • Sipuli
  • Salvia
  • Persilja
  • Sitruuna
  • Valkosipuli

Patabroileri

Padassa tehty kokonainen broileri on suosittu ruoka monessakin maassa. Suomessa sen sijaan maustamattomien kokonaisten broilerien sijaan on käytetty paloiteltua broilerinlihaa, joka vuosien ajan on ollut valmiiksi marinoitua. Onneksi maustamattomat ovat yleistyneet. Kokonaisia broilereja on enimmäkseen ostettu kauppojen grilleistä, mutta nyt tuntuu siltä, että kokonaisia broilereja on paremmin saatavilla ja reseptejä vilisee joka julkaisussa. Mekin teimme broilerimme raskaassa valurautaisessa padassa, jossa juurekset, sitruuna ja kanaliemi maustavat ja mehevöittävät broilerin. Lopuksi kannattaa kypsentää puoli tuntia ilman kantta ja tarvittaessa vähentää nestettä, jotta broileri ruskistuisi kauniiksi. Meidän tulkinnan mukaan tämä ruoka ei ole ainakaan Suomesta kotoisin ja veikkaamme alkuperäistä tekniikkaa ranskalaiseksi.


Viinisuositukset

Täyteläinen valkoviini sopii kanalle ja Chardonnay on rypäle, joka tulee ensiksi mieleen. Todella hieno Uuden-Seelannin tammitettu chardonnay sopii tälle ruualle hienosti. Viini on tammesta ja voimaisuudestaan huolimatta miellyttävän raikas ja hapokas. Sitruksinen tyyli sopii patabroilerille, jota on maustettu sitruunalla ja sitruunankuorella. Moni haluaa kuitenkin punaviiniä, joten koska kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta juhlaruoasta, tavallisempi punaviinikin käy. Kävimme läpi ranskalaisia punaviinejä, koska ruoan alkuperä voidaan katsoa olevan Ranskassa. Burgundin Gamay-rypäleestä tehdyt viinit varmasti toimisivat, mutta halusimme viinin Rhônesta. Tämä maalaismainen viini on sopivan arkinen keskitäyteläisyydellään ja hillityillä tanniineillaan. Viini on kuitenkin hyvin tehty ja marjaisan raikas.



La Vieille Ferme Rouge 2019

La Vieille Ferme Rouge 2019

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, mansikkainen, mausteinen, kevyen vaniljainen
  • Sokeria: 3.00 g/l
  • 12.99€
  • Pisteet: 82
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Sileni The Lodge Chardonnay 2017

Sileni The Lodge Chardonnay 2017

  • Uusi-Seelanti, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: runsas & paahteinen
  • Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, keltaluumuinen, kevyen ananaksinen, mausteinen, hennon voinen, tamminen
  • Sokeria: 3.00 g/l
  • 18.99€
  • Pisteet: 94
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Katso seuraava ruoka:
LammascurryStroganoff