Näytä ruokalista
       

Raclette viinisuositus

Tälle ruualle sopii sveitsiläinen viini

Yksinkertainen Raclette: tomaattia, cocktail-kurkkuja, hillosipuleita, paprikaa, chorizoa, ilmakuivattua kinkkua ja keitettyä perunaa, jonka päälle kaavittuna sulatettua Raclette-juustoa. Viiniksi sveitsiläistä valkoviiniä.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Raclette juusto
  • Peruna
  • Hillosipuli
  • Maustekurkku
  • Ilmakuivattu kinkku
  • Herkkusieni
  • Paprika
  • Tomaatti
  • Kesäkurpitsa

Raclette

Raclette tarkoittaa grillissä tai avotulellakin sulatettua Raclette-juustoa ja sen kanssa nautittavia lisukkeita. Raclette on hauska tapa syödä pieniä ruokia ystävien kesken. Raclette-grilli auttaa asiaa, jossa jokaisella syöjällä on oma pannu ja josta juusto kaavitaan lautaselle. Nimi tarkoittaakin kaapimista. Lisukkeissa on mm. etikkaisia makuja. Perunat on keitetty valmiiksi. Pannussa tai grillin tasolla voi kypsentää kesäkurpitsaa tai herkkusieniä. Ruoka mielletään etenkin sveitsiläiseksi ruoaksi, mutta se on suosittu myös muualla Alppien lähialueilla. Tarkalleen ottaen Raclette on kotoisin Valaisin kantonista.


Viinisuositukset

Viiniksi valitsisimme vain sveitsiläistä, mutta toki sopivia viinejä voi etsiä vaikka Ranskasta (punaviini Gamay- tai Pinot Noir -rypäleestä), Itävallasta (valkoviini Grüner Veltlineristä) tai Saksasta. Sveitsin viinien valikoima Alkossa on pieni ja valkoviinien osalta ihastuttava Jolicoeur on myös valitettavasti poistunut.

Testasimme omat raclettemme kyseisein viinin kanssa ja hommahan toimi. Raclette-valkoviini on perinteisesti ollut Valaisin alueen Fendant. Jolicoeur Chasselas olisi ollut samasta rypäleestä (Fendant tai Chasselas) - nimitys on vain eri. Rypäleellä onkin satoja eri nimiä. Joka tapauksessa tämä valkoviini olisi ollut klassinen valinta. Kohtuuhintaisten sveitsiläisten valkoviinien puutteessa ehdotamme ranskalaista chasselasta, jossa on samantyyppinen rakenne ja maku. Punaviini on taas saksalainen, Pinot Noir -rypäleistä, joten se on juuri sopiva Raclette-juustolle keskitanniinisena, mutta marjaisan tyylikkäänä viininä. Muistamme erään kerran, kun valitsimme parhaaksi Raclette-viiniksi Pinot Noirin, joten tässä on sitä samaa henkeä.



Karl May Pinot Noir 2020

Karl May Pinot Noir 2020

  • Saksa, punaviinit
  • Rypäleet: Pinot Noir
  • Makutyyppi: marjaisa & raikas
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, karhunvatukkainen, metsämarjainen, orvokkinen
  • Sokeria: 2.00 g/l
  • 15.98€
  • Pisteet: 83
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Hunawihr Chasselas Elevé en Fût de Chêne

Hunawihr Chasselas Elevé en Fût de Chêne

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Chasselas
  • Makutyyppi: runsas & paahteinen
  • Kuiva, keskihapokas, keltaluumuinen, kypsän sitruksinen, hunajameloninen, kevyen kermainen, tamminen
  • Sokeria: 2.00 g/l
  • 12.90€
  • Pisteet: 89
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Katso seuraava ruoka:
MuurinpohjaletutJambalaya