Näytä ruokalista
       

Karitsan paahtopaisti viinisuositus

Tälle ruualle sopii tummanmarjainen täyteläinen punaviini

Karitsan paahtopaistit ovat pieniä, joten niitä tarvitaan useampia.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Karitsan paahtopaisteja
  • Valkosipuli
  • Rosmariini
  • Oliiviöljy
  • Punaviini

Karitsan paahtopaisti

Karitsan paahtopaistit ovat pieniä, joten niitä tarvitaan useampia. Kyse on lihapalasta, jonka pakkauksessa lukee "paahtopaisti". Yhden paistin paino on noin 150 grammaa. Paistit marinoidaan öljyssä, jossa on valkosipulia, oliiviöljyä, yrttejä, suolaa ja pippuria. Paistit ruskistetaan paistinpannussa ja laitetaan vielä uuniin. Paisti saa jäädä roseeksi, joten valvo sisälämpötilaa lihalämpömittarilla. Sopiva lämpötila on noin 55-60 astetta. Liha kääritään folioon vetäytymään ja leikataan viipaleiksi. Lopuksi keitetään kastike, johon punaviini ja lihaliemi antavat makua. Karitsan paahtopaistit tarjotaan haluamiesi perunoiden ja uunijuuresten kanssa punaviinikastikkeella.


Viinisuositukset

Paahtopaisti on medium-kypsää lihaa, joten lihan proteiinit reagoivat punaviinin tanniineihin. Karitsan paahtopaistin maku on lammasta miedompi ja tyyli tiivis. Sen makuun sopii tummanmarjainen ja mukavan hapokas viini. Ja koska punaviinikastike on kokoonkeitetty ja täyteläinen, ei ollenkaan haittaa, jos viinissä on voimaa, runsautta ja rotevuuttakin. Jos karitsan kanssa tarjotaan juureksia, kannattaa viiniksi valita rustiikkisempaa maalaismaista tyyliä.

Karitsalle sopivia viinejä on paljon. Espanjalainen Kastilia-Leónin alueelta tuleva tumma ja mausteinen viini, jossa on myös raikastavaa marjaista hapokkuutta, täyttää suun suurella hedelmällä. Viinistä löytyy sopivasti pyöristyneitä tanniineja. Siinä on riittävästi luonnetta myös juureksille. Toinen valintamme on klassinen argentiinalainen malbec, jota usein kehutaan hyväksi liha- ja lammasviiniksi. Malbecin kanssa tarjoaisimme liharuuan selkeämmin ilman juureksia vaikkapa perunamuusin kanssa.



Vinea Crianza Tempranillo 2016

Vinea Crianza Tempranillo 2016

  • Espanja, punaviinit
  • Rypäleet: Tinta del País, Tempranillo
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, luumuinen, karhunvatukkainen, hennon suklainen, kevyen lakritsinen
  • Sokeria: 1.00 g/l
  • 13.99€
  • Pisteet: 84
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Famiglia Bianchi Malbec 2019

Famiglia Bianchi Malbec 2019

  • Argentiina, punaviinit
  • Rypäleet: Malbec
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, tumman kirsikkainen, kevyen luumuinen, suklainen, hennon tervainen
  • Sokeria: 1.00 g/l
  • 12.90€
  • Pisteet: 92
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Katso seuraava ruoka:
Karitsan kareTonno alla siciliana