Näytä ruokalista
       

Karitsan kare viinisuositus

Tälle ruualle sopii mehevän hedelmäinen punaviini

Ranskalaisella leikkauksella kylkiluut leikataan esille rasvasta ja lihasta.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Karitsan karetta
  • Sinappi
  • Leipärouhe
  • Persilja
  • Rosmariini
  • Valkosipuli

Karitsan kare

Karitsan tai lampaan kare (carré d'agneau ) tarkoittaa näyttävää kyljysriviä. Ranskalaisella leikkauksella kylkiluut leikataan esille rasvasta ja lihasta. Koska leikkausta kutsutaan ranskalaiseksi, voidaan ajatella, että ruoka on alkuperältään ranskalainen. Useampi kylkirivi luineen voidaan sitoa hienosti kruunuksi tai kun kaksi riviä asetellaan vastakkain ja esiin leikatut luut menevät lomittain, kyse on kunniavartiosta - kuin kaksi sotilasta vartioisi lautasella.

Kare grillataan tai ruskistetaan pannulla ja viimeistellään uunissa. Kare maustetaan ainakin tuoreilla yrteillä. Yrtit voivat olla rosmariinia tai esimerkiksi sekoitusta, jossa on persiljaa, muita tuoreita yrttejä, valkosipulia ja oliiviöljyä. Joskus maustamiseen ja leivitykseen käytetään sinappia sekä korppujauhoja tai leipärouhetta. Näin myös meidän versiossa, jossa kare on valmistettu grillissä. Kare saa jäädä hieman roseeksi. Karitsan kare on tyylikäs pääsiäisen juhlaruoka.


Viinisuositukset

Viinejä miettiessämme otimme lähtökohdaksi grillatut kyljykset. Mielestämme hyvä hedelmäisyys, joka lähentelee hilloisuutta, sopii mehukkaalle grillatulle lihalle. Ja kun kareen pinnasta löytyy aromikkuutta sinapin, yrttien ja valkosipulin muodossa, hilloisissa viineissä on runsautta vastaamaan makujen sinfoniaan. Tanniinit eivät ole pääasiassa, joten keskitanniininen viini käy oikein hyvin.

Valitsimme Ranskasta Bordeaux'n täyteläisen, mehevän ja keskitanniinisen viinin. Tämä Bordeaux-punaviini tulee Juha ja Nea Berglundin tilalta. Se on alkuperänsä ja ominaisuuksiensa puolesta tyypillinen lammasviini ja ryhdikäs valinta. Viini on sekoite alueen tyypillisiä rypäleitä. Toinen hilloisempi vaihtoehto tulee Australiasta. Viiniksi voisi valita shirazin, mutta menemme nyt GSM-sekoitteeseen (Grenache, Shiraz, Mourvèdre), joka on myös perinteinen lammasviini. Miss Harry on grilliruoille loistavasti sopiva keskitäyteläinen ja hillomainen viini.



Rouge de Carsin 2018

Rouge de Carsin 2018

  • Ranska, punaviinit
  • Rypäleet: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Täyteläinen, keskitanniininen, herukkainen, hapankirsikkainen, kypsän karpaloinen, hennon eukalyptuksinen, tamminen
  • Sokeria: 4.00 g/l
  • 13.79€
  • Pisteet: 89
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Hewitson Miss Harry 2020

Hewitson Miss Harry 2020

  • Australia, punaviinit
  • Rypäleet: Grenache Noir, Mourvèdre, Shiraz
  • Makutyyppi: mehevä & hilloinen
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, kevyen viikunainen, mausteinen, tamminen
  • Sokeria: 4.00 g/l
  • 15.99€
  • Pisteet: 90
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Katso seuraava ruoka:
LampaanviuluKaritsan paahtopaisti