Näytä ruokalista
       

Savusiika ja vivahteikkaan hapokas valkoviini

Savusiika: Siika kuuluu lohikaloihin ja sitä löytyy koko Suomesta monessa eri muodossa ja koossa. Siikaa viljellään ruokakalaksi. Savustettu siika on Suomessa yleinen herkku, jota saa ympäri vuoden. Meidän siikamme on sopiva kesäkattauksiin tai joulun alkuruoaksi - ihan miten vaan. Siika on komean näköinen kala ja maistuu tyylikkäälle, tiiviin suolaiselle ja kevyen savuiselle. Mietimme, että sopiva kastike on jogurtti- tai kermaviilipohjainen yrttikastike. Kastikkeeseen sopii tilli ja ruohosipuli. Lisäkkeenä voi tarjota vuodenajasta riippuen uusia perunoita tai uunissa paahdetut perunalohkot. Siika voi olla myös joulun aikana esimerkiksi sillin ja lohen kaverina alkupalapöydässä.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Savustetun kalan kanssa maistuu aromikas valkoviini, jossa on hapokkuutta. Tammiset valkoviinit on poissuljettu, koska savustamisen tuoma karvaus korostuu tammen kanssa. Riesling on Suomessa niin suosittu valkoviini ja yleinen savukalan kumppani, joten ehdotamme savusiialle Rieslingiä. Riesling on raikkaan hapokas ja sitruksinen viini, joka pärjää hyvin aromeiltaan savukalalle. Toisena vaihtoehtona menee tammettamaton Chardonnay, jonka tyylikäs hedelmäisyys nostaa savukalan kanssa veden kielelle. Viinisuositus ei erityisesti muutu, nautitaan kala sellaisenaan tai kastikkeen kanssa - molemmat käy. Joulupöydässä riesling on parempi vaihtoehto, koska se käy todennäköisemmin myös muille tarjottaville kaloille. Valitsemassamme rieslingissä on pitkä, vivahteikas, hapokas ja hedelmäinen maku. Toiseksi vaihtoehdoksi ehdotamme Chardonnayta, mutta pieni ongelma piilee siinä, että Chardonnayt ovat usein tammitynnyreissä kypsytettyjä. Tammettamaton Ranskan Chablis on usein ollut suosituksissamme, joten lähdimme tarkoituksella uuteen maailmaan. Ja löysimme Uudesta-Seelannista tammettamattoman Chardonnayn. Viinin nimessä lukee alleviivaten "unoaked", joten tällä pirteän limettisellä ja hapokkaalla viinillä savukalasta löytyy uusi herkullinen potku.

Old Coach Road Unoaked Chardonnay 2016

Old Coach Road Unoaked Chardonnay 2016

  • Uusi-Seelanti, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, keltaomenainen, kevyen ananaksinen, mausteinen
  • 13.45€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Graf von Schönborn Riesling Trocken 2016

Graf von Schönborn Riesling Trocken 2016

  • Saksa, valkoviinit
  • Rypäleet: Riesling
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, erittäin hapokas, keltaluumuinen, ananaksinen, viheromenainen, yrttinen
  • 12.99€
  • Pisteet: 90

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Savustettu siika
  • Yrttikastike kermaviilistä
 
Lue seuraavaksi:
Quiche LorraineLipeäkala