Näytä ruokalista
       

Gorgonzola ja Vin Santo

Gorgonzola: Gorgonzola on lehmänmaidosta tehty pehmeä ja kuuluisa sinihomejuusto Pohjois-Italiasta Lombardiasta. Hämmentävää kyllä juuston nimi tulee Gorgonzolan kaupungista. Juustoa on valmistettu jo satoja vuosia. Kypsytysaika on muutamasta kuukaudesta jopa puoleen vuoteen, jolloin juusto haisee ja maku on todella vahva. Gorgonzola-juusto on kermainen, pehmeä, suolainen ja hieman pistävä. Sitä käytetään yleisesti ruoissa, kuten pizzan päällä, pastan kanssa, risotossa ja salaateissa.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Löysimme Gorgonzolalle kaksi hyvin perinteistä viinivalintaa. Vin Santo (pyhä viini) on Toscanalainen makea meripihkanvärinen jälkiruokaviini, josta löytyy runsaasti aromeja pähkinästä aprikooseihin. Makean viinin ja suolaisen juuston liitto on upea ja klassinen. Ja kun viini ja juusto löytyvät läheltä toisiaan, on paritus aina onnistuneempi. Gorgonzolalle käy yhtä hyvin voimakas punaviini. Amarone on Pohjois-Italian Veneton alueen klassikkoviini, joka tehdään kuivatetuista rypäleistä apassimento-menetelmällä, jolloin viiniin kehittyy konsentroitunut ja voimakkaan aromikas maku. Löysimme Amaronen, jossa ei ole juurikaan bitterisyyttä, mistä Amarone on saanut nimensä. On parempi, että kitkeryyttä ja pistävyyttä ei löydy molemmista - juustosta ja viinistä. Tämä Amarone on marjaisen pehmeä ja hieno valinta voimakkaalle juustolle.

Arancione Originale Amarone della Valpolicella 2015

Arancione Originale Amarone della Valpolicella 2015

  • Italia, punaviinit
  • Rypäleet: Corvina Veronese, Rondinella, Cabernet Sauvignon
  • Makutyyppi: vivahteikas & kehittynyt
  • Keskitäyteläinen, keskitanniininen, viikunainen, karpaloinen, vadelmainen, kevyen lakritsinen, hennon tamminen
  • 25.48€
  • Pisteet: 91

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
TreRose Vin Santo di Montepulciano 2011

TreRose Vin Santo di Montepulciano 2011

  • Italia, jälkiruokaviinit
  • Rypäleet: Trebbiano, Malvasia
  • Makea, keskihapokas, kuivatun aprikoosinen, viikunahilloinen, rusinainen, hunajainen, pähkinäinen, suolaheinäinen, hennon kermatoffeinen, vivahteikas
  • 22.98€
  • Pisteet: 94

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Gorgonzola sinihomejuusto
 
Lue seuraavaksi:
StiltonEtanat