Sorsa tummalla kastikkeella viinisuositus
Tälle ruualle sopii Pinot NoirRuuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu
- Espangnole
- Lakritsi
- Punaviini
- Sipuli
- Sorsan rinta
Sorsa tummalla kastikkeella
Sorsastuskausi on elokuun 20. päivän ja joulukuun viimeisen päivän välillä, jolloin ammutaan mm. sinisorsia ja telkkiä. Villisorsan lisäksi sorsaa saa myös kasvatettuna. Tämä rosepaahdettu sorsa tarjotaan tumman kastikkeen kanssa ja lisukkeeksi käy suomalaiset juurekset. Maku on villi ja voimakas.
Viinisuositukset
Burgundin pinot noir on ehkä ykkösvalintoja sorsalle. Pinot Noirin hienostunut ja punamarjaisen hapokas tyyli on kuin paraskin villisorsan kastike. Valitsimme tähän kuitenkin toisen burgundilaisen, Gamayn, joka on tuttu mm. Beaujolais-viinistä, jota kauppoihin tulee joka marraskuun kolmas torstai. Tämä on kuitenkin kypsempi, mutta edelleen raikkaan marjaisa. Maussa on vivahteita ylikypsistä puolukoista ja karpaloista, jotka ovat hienoja syksyisiä makuja. Australialainen Pinot Noir on samaa puolukkaista tyyliä ja käy hienosti Pinot Noir -valinnaksi.
Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2021
- Ranska, punaviinit
- Rypäleet: Gamay
- Makutyyppi: mehevä & hilloinen
- Punainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkahilloinen, karpaloinen, karhunvatukkainen, kevyen kukkainen
- Sokeria: 3.00 g/l
- 26.81€
- Pisteet: 85
- Myynnissä Alkossa.
Näytä samankaltaiset
Kuva | Maa | Viini | Tyyppi | Makutyyppi | Rypäle | Hinta | Laatu |
---|
Logan Weemala Pinot Noir 2023
- Australia, punaviinit
- Rypäleet: Pinot Noir
- Makutyyppi: marjaisa & raikas
- Ohuenpunainen, keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, kevyen karpaloinen, mansikkainen, mausteinen
- Sokeria: 3.00 g/l
- 15.23€
- Pisteet: 89
- Myynnissä Alkossa.
Näytä samankaltaiset
Kuva | Maa | Viini | Tyyppi | Makutyyppi | Rypäle | Hinta | Laatu |
---|