Paistettu hanhenmaksa viinisuositus
Tälle ruualle sopii Sauternes tai Blanc de Blancs samppanjaRuuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu
- Ankan rasva
- Hanhenmaksa
- Mustapippuri
Paistettu hanhenmaksa
Hanhenmaksa (foie gras) on useimmiten ankan maksaa, mutta se voi olla myös hanhenmaksaa(!). Hanhenmaksan varsinainen kotimaa on Ranska ja sitä pidetään ylellisen hienostuneena herkkuna. Sitä syödään pateena tai paistettuna. Koska hanhenmaksan tuotanto ei ole ollut eettistä, lintujen pakkoruokinta on kielletty mm. Suomessa. Suomesta onkin saatavilla vaaleaa hanhenmaksaa, joka on eettistä. Hanhenmaksan kanssa voidaan tarjota leipää ja esimerkiksi hedelmäisen makeita lisukkeita ja kastikkeita.
Viinisuositukset
Klassinen viinisuositus on Sauternes, joka on makea ja todella hieno valkoviini Bordeaux'sta. Siis todella makea. Jos tarjoat hanhenmaksaa alkuruokana, makea viini riitelee oikean järjestyksen kanssa, koska makeat viini tarjotaan yleensä jälkiruoalla. Näin ollen hedelmäinen samppanja, Chardonnaysta tehty Blanc de Blancs on oiva ja klassinen vaihtoehto sekin.

Château d'Arche 2015
- Ranska, jälkiruokaviinit
- Rypäleet: Sémillon, Sauvignon
- Makea, hapokas, ananaksinen, aprikoosinen, sitruksinen, hennon hunajainen, jalohomeinen
- Sokeria: 3.00 g/l
- 22.47€
- Pisteet: 91
- Myynnissä Alkossa.
Näytä samankaltaiset
Kuva | Maa | Viini | Tyyppi | Makutyyppi | Rypäle | Hinta | Laatu |
---|

Bonnaire Grand Cru Blanc de Blancs Champagne Extra Brut
- Ranska, kuohuviinit
- Rypäleet: Chardonnay
- Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
- Erittäin kuiva, erittäin hapokas, sitruunainen, keltaomenainen, hennon suolaheinäinen, kevyen paahteinen, mineraalinen
- Sokeria: 3.00 g/l
- 30.12€
- Pisteet: 92
- Poistunut Alkon valikoimasta
Näytä samankaltaiset
Kuva | Maa | Viini | Tyyppi | Makutyyppi | Rypäle | Hinta | Laatu |
---|