Huhtikuun kausimenu 2016 viineineen

       
Pullonhenki-blogin tämän vuoden ruokateemana on kausimenut ja huhtikuussa teemana on tietysti parsa sekä ajankohtaiset villiyrtit. Ideana on siis, että Pullonhenki sekä Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) menulle. Molempien viinisuositukset löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat.

Alkuruoka

Parsaa, lohiconfit ja voiherakastiketta.
Parsaa, lohta ja voiherakastiketta.

Pääruoka

Vuohenputkignoccheja ja sitruunaa.
Vuohenputkignoccheja ja sitruunaa

Jälkiruoka

Sitruuna-inkiväärimoussea ja hedelmiä.
Sitruuna-inkiväärimoussea ja hedelmiä


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: Parsa, lohi sekä englantilainen kuohuviini

  • Hattingley Valley Classic Cuvée Brut
    • 1. Hattingley Valley Classic Cuvée Brut
    • Englanti
    • 24.19 €
    • Pinot Noir, Chardonnay
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • " Viini sopi kuin nakutettu annokselle ja annos nosti viinin maun selkeästi uudelle tasolle. Oivallinen yhdistelmä, jossa viinin kuivuus ja raikkaus leikkasi mainiosti voiherakastikkeen raskautta."
  • Pullon henki suosittelee: Vuohenputkignocchit ja Lambic

  • Boon Oude Geuze
    • 2. Boon Oude Geuze
    • Belgia
    • 3.99 €
    • Poistunut Alkon valikoimasta.
    • "Hapokas Lambic taittaa gnocchien raskasta rakennetta oivasti ja tuo samalla mukavasti happoja annokseen."
  • Pullon henki suosittelee: Sitruuna-inkiväärimousse ja puolimakea Cava

  • Juvé y Camps Cinta Púrpura Reserva Cava Semi Seco 2011
  • Viinikartta suosittelee: Parsa, lohi sekä Chablis

  • Brocard Chablis Sainte Claire Organic 2017
    • 4. Brocard Chablis Sainte Claire Organic 2017
    • Ranska, Bourgogne
    • 24.99 €
    • Chardonnay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Chardonnaysta tehty upea Chablis voi hentona versiona jäädä parsan jalkoihin, mutta tässä pitäisi olla rodukkuutta vastaamaan makuun. Viini on kuitenkin annoksen mauille ja etenkin lohelle loistava ja tyylikäs kumppani."
  • Viinikartta suosittelee: Vuohenputkignocchit ja Riesling

  • Steininger Riesling 2017
    • 5. Steininger Riesling 2017
    • Itävalta, Niederösterreich
    • 13.90 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Pullon henki suositteli oluen vaihtoehtona rieslingiä. Pääsemme nyt helpolla, kun valitsemme viiniksi luottorieslingin. Ei pitäisi mennä vikaan."
  • Viinikartta suosittelee: Sitruuna-inkiväärimousse ja makea Asti

  • Cinzano Asti Sweet
    • 6. Cinzano Asti Sweet
    • Italia
    • 12.94 €
    • Muscat
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinikartta suosittelee selvästi makeaa kuohuviinia Italiasta. Astin makeus riittää hyvin jälkiruoalle ja maun tyylikkyys ja hedelmä sopivat hyvin hedelmäiselle jälkkärille."


Lue myös nämä jutut:


Kirjoittaja: