Pinot Noir on hieno ja arvostettu rypäle, joka vaatii viljelijältä osaamista ja tarkkuutta saavuttaakseen tyypillisen aromaattisen makunsa. Tärkein tekijä on viileä ilmasto, jotta rypäle ei kypsy liian nopeasti. Sen takia esimerkiksi Ranskassa Pinotia viljellään pohjoisimmilla alueilla ja Uuden-Seelannin viileys auttaa rypäleen hienojen aromien esiin tulossa. Sen sijaan Kaliforniassa Cabernet Sauvignonin kaverina Pinot ei ole oikeassa ympäristössä ja parhaaseen tulokseen vaaditaan viilentäviä mikroilmastoja.
Pinot Noiria käytetään myös samppanjassa, mutta tällä kertaa lähdimme etsimään yli 20 euron hintaisia parhaita Pinot Noir -punaviinejä kaikkialta maailmasta. Ranskan Burgundia voidaan ajatella Pinot Noirin kodiksi, vaikka rypäleen alkuperä onkin hämärän peitossa. Toinen alue Ranskassa, jossa Pinotia tehdään, on Alsace. Uuden-Seelannin Pinotit kahmineet lukuisia palkintoja. Muita merkittäviä tuottajamaita ovat Yhdysvallat ja Chile.
Kaiken kaikkiaan Alkossa on ollut Pinot Noireja 15 eri maasta. Hinnat vaihtelevat 7 eurosta 50 euroon. 60 erilaista Pinotia löytyy hyllyvalikoimasta ja tilausvalikoimasta 30 lisää. Pinotit ovat enimmäkseen lajikeviinejä eli vain yhdestä rypäleestä.
Pinot Noir -viinit ovat keskitäyteläisiä tai jopa kevyitä. Harvoista Pinoteista löytyy sanottavasti täyteläisyyttä. Tanniinit ovat vähäiset, samoin hapot korkeintaan keskinkertaiset. Maku on useimmiten kukkainen, herukkainen, kirsikkainen, karpaloinen ja ihastuttvan mausteinen. Kompleksiset aromit ovat Pinot Noirin vahvuus.
Pinot Noirit sopivat riistalinnuille ja joulupöytään tukemaan monipuolisia joulupöydän makuja. Täyteläisyyden puolesta se sopii kinkulle ja osaa tulla toimeen jopa rosollin kanssa. Lue myös unkarilaisesta Pinot Noir -uutuudesta: Vylyan Pinot Noir, jonka maistoimme pari viikkoa sitten.
Alla on 6 viinin ja yhdeksän maistajan Pinot Noir-testi. Lue arviot ja valitse omasi.
Pinot Noiria käytetään myös samppanjassa, mutta tällä kertaa lähdimme etsimään yli 20 euron hintaisia parhaita Pinot Noir -punaviinejä kaikkialta maailmasta. Ranskan Burgundia voidaan ajatella Pinot Noirin kodiksi, vaikka rypäleen alkuperä onkin hämärän peitossa. Toinen alue Ranskassa, jossa Pinotia tehdään, on Alsace. Uuden-Seelannin Pinotit kahmineet lukuisia palkintoja. Muita merkittäviä tuottajamaita ovat Yhdysvallat ja Chile.
Kaiken kaikkiaan Alkossa on ollut Pinot Noireja 15 eri maasta. Hinnat vaihtelevat 7 eurosta 50 euroon. 60 erilaista Pinotia löytyy hyllyvalikoimasta ja tilausvalikoimasta 30 lisää. Pinotit ovat enimmäkseen lajikeviinejä eli vain yhdestä rypäleestä.
Pinot Noir -viinit ovat keskitäyteläisiä tai jopa kevyitä. Harvoista Pinoteista löytyy sanottavasti täyteläisyyttä. Tanniinit ovat vähäiset, samoin hapot korkeintaan keskinkertaiset. Maku on useimmiten kukkainen, herukkainen, kirsikkainen, karpaloinen ja ihastuttvan mausteinen. Kompleksiset aromit ovat Pinot Noirin vahvuus.
Pinot Noirit sopivat riistalinnuille ja joulupöytään tukemaan monipuolisia joulupöydän makuja. Täyteläisyyden puolesta se sopii kinkulle ja osaa tulla toimeen jopa rosollin kanssa. Lue myös unkarilaisesta Pinot Noir -uutuudesta: Vylyan Pinot Noir, jonka maistoimme pari viikkoa sitten.
Alla on 6 viinin ja yhdeksän maistajan Pinot Noir-testi. Lue arviot ja valitse omasi.