Ravintola Sasor - Riesling & Co -viikot 2024

   
Riesling & Co -Viikot ma 20.5. - su 2.6.2024. Saksalaisia viinejä tarjolla Tampereella myös Ravintola Sasorissa Yliopistonkadulla.

Sasorissa tarjolla on kolmen ruokalajin parsamenu ja kunnon viinilista


Saksan Viinitiedotus kutsui minut kierrokselle tutustumaan Riesling-viikkojen tarjontaan Tampereella. Viikoilla keskitytään keväisiin makuihin ja saksalaisiin valkoviineihin, erityisesti rieslingiin. Mukana tapahtumassa on yhteensä 50 ravintolaa ja viinibaaria 15 paikkakunnalta. Tampereella viikkoihin osallistuu 8 ravintolaa.

Yliopistonkadulla sijaitseva Sasor yksi tapahtumaan osallistuvista ravintoloista Tampereella. Tarjolla on keväinen parsamenu, jota on saanut jo huhtikuun puolesta välistä alkaen. Voit valita alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan kahdesta vaihtoehdosta. Parsamenun hinta on 56€.

Riesling-viikkojen viinilistalta löytyy 10 saksalaista viiniä. Lista tuntuu kattavalta (Ahr, Mosel, Pfalz, Rheingau) ja maistettujen viinien perusteella myös laadukkaalta. Kaikki viinit myydään laseittain.

Alkuruokana maistoimme parsaa ja kylmäsavulohta. Todella yksinkertainen annos, johon kaipasin soosia tai dippiä. Erityismaininta kuitenkin upeasti grillatusta valkoisesta parsasta, jonka savuinen pinta ja täydellisen mehukas sisus oli varsin onnistunut taidonnäyte. Menussa vaihtoehtona on parsasalaatti.


Weingut Bernhard Mehrlein Riesling Trocken. Hyvän hedelmäinen ja rieslingmäiseen tyyliin hapokas ja vähän mineraalinenkin. Hyvä pari parsalle Rheingausta.


Pääruokana tarjoiltu rapeaksi paistettu ahvenfilee toi mieleen mökkiviikonlopun Suomen kesässä. Ahven on kyllä maukkaimpia ruokakaloja.


Weingut Schloss Vollrads Riesling Qualitätswein Trocken. Hieman kalliimpi viini Rheingausta, mutta makuakin on enemmän. Hyvin tyypillinen riesling: raikasta hapokkuutta, vihreää omenaa, mineraalisuutta. Erittäin hyvä ahvenen pari.


Jälkiruokana sitruunaposset. Hauska idea oli raastaa päälle vihreää parsaa. Se toimi oikein hyvin annoksen todella sitruunaisen maun kanssa.


Viiniksi jälkiruoalle Franz Hahn Riesling Auslese. Makea ja hunajaisen hedelmäinen, ja alkoholia vain 8,5 prosenttia. Ausleseen on aina hyvä päättää ateria.


Riesling & Co -Viikot 2.6.2024 asti.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: