Ravintola Pella's Koskikatu 7 - Riesling & Co -viikot 2024

   
Riesling & Co -Viikot ma 20.5. - su 2.6.2024. Saksalaisia viinejä tarjolla Tampereella myös Pella's Koskikatu 7:ssä.

Pella's Koskikatu 7 tarjoaa parsaa, burrataa ja kevätkananpoikaa


Saksan Viinitiedotus kutsui minut kierrokselle tutustumaan Riesling-viikkojen tarjontaan Tampereella. Viikoilla keskitytään keväisiin makuihin ja saksalaisiin valkoviineihin, erityisesti rieslingiin. Mukana tapahtumassa on yhteensä 50 ravintolaa ja viinibaaria 15 paikkakunnalta. Tampereella viikkoihin osallistuu 8 ravintolaa.

Pella's Koskikatu 7 on yksi tapahtumaan osallistuvista ravintoloista Tampereella. Tämä aivan Tampereen ydinkeskustassa Tammerkosken kupeessa sijaitseva ravintolakokonaisuus sisältää myös Pella's Cafen ja Pella's Bakeryn.

Kaksiosainen ravintolatila on viihtyisä ja sen edessä on myös pieni terassi. Itse viikkoihin on valmistauduttu huolella ja teemalistalta (tarjolla 20.5. - 2.6.) löytyy viisi eri ateriaa pintxo-tyyppisistä pikkusuolaisista jälkiruokaan. Ruoille löytyy myös suositusviinit - tietysti Saksasta.

Pidin erityisesti runsaista annoksista, jotka soveltuvat myös jaettaviksi. Kasviksia ja hedelmiä annoksissa on runsaasti.

Viinitarjonnasta löytyy erityisesti Franz Hahnin viinejä Pfalzista. Annan erityismaininnan Hahnin eisweinille kahdesta syystä: eisweineja on harvoin tarjolla ja tämä Franz Hahn Nobling Eiswein 2009 on upeasti kehittynyt. Pelkästään eiswein-kokemuksen takia kannattaa nyt vierailla Pella'sissa.

Ravintolatila koostuu kahdesta osasta. Tässä sisäänkäynti ja baari.


Ravintolapuoli


Riesling-viikkojen listalta löytyy rieslingien lisäksi ainakin Rivaner Grauburgunder.


Pientä suolaista 3,00€/kpl, 4 kpl / 10€. Salamia, manchegoa. Saaristolaisleipää ja lohimoussea. Focacciaa, pokerones ja tonnikalaa.


Burrata tomaatilla ja pistaasipähkinöillä sai lisää kierroksia chilisestä mausteisuudesta. Tätä suosittelen maistamaan! 18,90€


Kevätkananpoika sydänsalaatilla ja parmesaanilla oli todella ruokaisa. Tällä ei jää nälkäiseksi! 21,50€


Franz Hahn Nobling Eiswein 2009. Upea ja kehittynyt viini, jota jää nuuhkimaan ja ihmettelemään pitkäksi aikaa. Hedelmäisyys vie aprikoosin suuntaan ja maussa on hienoa oksidoituneisuutta madeiran tapaan. Tätä ei ehkä tunnistaisi eisweiniksi sokkona.


Viinivaahto eisweinistä ja hedelmiä. Jos ei ihan väärin mennyt, niin tunnistin vadelman, mustikan, kiivin ja aprikoosin. Reilu annos, jolle eiswein sopii mainiosti.


Riesling & Co -Viikot 2.6.2024 asti.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: