
Pinot Noir -viikko 24.10. - 30.10.2022 keskittyy saksalaisiin spätburgunder-viineihin.
Tuulensuussa laaja viinivalikoima ja laadukasta pubiruokaa
Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin katsastamassa Gastropub Tuulensuun Pinot Noir -viikon tarjonnan Tampereella. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa on erityistarjonnallaan mukana yhteensä 9 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä, Espoosta ja Mikkelistä. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noirille.
Tampereella Hämeenpuistossa sijaitsevassa Gastropub Tuulensuussa on näin syksyisin tarjolla Oktoberfestin herkkuja. Pinot Noir -viikolle ravintolalla ei ole omaa ruokatarjontaa, mutta listalta löytyy paljon erilaisia annoksia niin pieneen kuin isoonkin nälkään.

Koska saksalaisista spätburgundereista on kyse, suosittelen maistamaan viinien kanssa saksalaisia ruokia, vaikkapa bratwurstia ja hapankaalia, pretzel-suolarinkeleitä tai schnitzeliä tikkuperunoilla ja metsäsienikastikkeella.
Tällaiset ruoat mielletään usein saksalaisten oluiden kanssa nautittaviksi, mutta viinit toimivat myös hyvin. Kannattaa kokeilla, miten mineraalinen valkoviini, hapokas roseeviini ja aromikas punaviini toimivat runsaille saksalaisille ruoille. Schnitzelille viini on mielestäni jopa suositeltavin juoma.

Tuulensuun Pinot Noir -viikoille löytyy spesiaaleja viinejä. Spätburgundereita tarjolla on noin kaksikymmentä, joista maistoimme kolme.
Spätburgunder on tumma rypäle. Siitä saadaan kuitenkin myös valkoviiniä (blanc de noir) sekä tyylikästä roseeviiniä ja tietysti punaviiniä. Annan erityismaininnan punaviinille Knipster 2015, jonka maku oli niin eurooppalainen kuin voi olla eli aivan mahtavan aromikas, hapokas ja vivahteikas. Todella hieno viini.
Tarjolla olevat Jakob Schneiderin (Nahe) viinit ovat Tuulensuun omaa maahantuontia. Talon tyyli on puhdaspiirteinen, selkeä ja tyylikäs.

Tuulensuun vahvuutena ovat välitön tunnelma, valtava valikoima eurooppalaisia viinejä ja oluita sekä maittavat pienet / isot pubityyliset syötävät. Käy maistamassa!
Teksti:
Janne Putkonen
Janne Putkonen
Lue myös uusimmat jutut:
Joulupöydän pääruoat + viinit
Kinkku, rosolli ja palapaisti
Joulupöydän alkuruoat
Sinisimpukat ja kylmäsavulohirullat
Palmer Rosé Champagne Brut
Joulun ja uuden vuoden samppanja
Blossa 23 Gamla Stan
Maussa oluen tyyliin humalaa!
Smetanalohi ja chardonnay
Klassinen Hawke's Bayn chardonnay
Viinibaari Vinni
Vierailimme Vinnissä Pinot Noir -viikolla.
Kävimme Ravintola Näsinneulassa
Riista & Pinot Noir Menu.
5 ruokalajin menu LiVissä
Saksan Pinot Noir -viikon antia.
Aistin Pinot Noir Menu
3 ruokalajia Tampereen Työväen Teatterin kulmalla.
Maistoimme Ravintola Sasorin menun
Pinot Noir -Viikko 23.-29.10.2023
Gastropub Tuulensuun Pinot Noir -viikko
15 pinot noiria ja teemamenu.
Paahdetut maa-artisokat
Viinisuositus ja resepti jutussa.
Uutuuskuohuva popikonilta
Kylie Minogue Rosé Prosecco
Ei voimassa olevaa hakua. Tee haku hakulomakkeella