Gastropub Tuulensuu Pinot Noir -viikolla 2022

       
Pinot Noir -viikko 24.10. - 30.10.2022 keskittyy saksalaisiin spätburgunder-viineihin.

Tuulensuussa laaja viinivalikoima ja laadukasta pubiruokaa


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin katsastamassa Gastropub Tuulensuun Pinot Noir -viikon tarjonnan Tampereella. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa on erityistarjonnallaan mukana yhteensä 9 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä, Espoosta ja Mikkelistä. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noirille.

Tampereella Hämeenpuistossa sijaitsevassa Gastropub Tuulensuussa on näin syksyisin tarjolla Oktoberfestin herkkuja. Pinot Noir -viikolle ravintolalla ei ole omaa ruokatarjontaa, mutta listalta löytyy paljon erilaisia annoksia niin pieneen kuin isoonkin nälkään.


Koska saksalaisista spätburgundereista on kyse, suosittelen maistamaan viinien kanssa saksalaisia ruokia, vaikkapa bratwurstia ja hapankaalia, pretzel-suolarinkeleitä tai schnitzeliä tikkuperunoilla ja metsäsienikastikkeella.

Tällaiset ruoat mielletään usein saksalaisten oluiden kanssa nautittaviksi, mutta viinit toimivat myös hyvin. Kannattaa kokeilla, miten mineraalinen valkoviini, hapokas roseeviini ja aromikas punaviini toimivat runsaille saksalaisille ruoille. Schnitzelille viini on mielestäni jopa suositeltavin juoma.


Tuulensuun Pinot Noir -viikoille löytyy spesiaaleja viinejä. Spätburgundereita tarjolla on noin kaksikymmentä, joista maistoimme kolme.

Spätburgunder on tumma rypäle. Siitä saadaan kuitenkin myös valkoviiniä (blanc de noir) sekä tyylikästä roseeviiniä ja tietysti punaviiniä. Annan erityismaininnan punaviinille Knipster 2015, jonka maku oli niin eurooppalainen kuin voi olla eli aivan mahtavan aromikas, hapokas ja vivahteikas. Todella hieno viini.

Tarjolla olevat Jakob Schneiderin (Nahe) viinit ovat Tuulensuun omaa maahantuontia. Talon tyyli on puhdaspiirteinen, selkeä ja tyylikäs.Tuulensuun vahvuutena ovat välitön tunnelma, valtava valikoima eurooppalaisia viinejä ja oluita sekä maittavat pienet / isot pubityyliset syötävät. Käy maistamassa!

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: