Ravitsemisliike Aisti Riesling & Co -viikoilla 2022

       
Riesling & Co -viikot 9.5. - 22.5.2022 keskittyy saksalaisiin viineihin.
Aistin Riesling Menu on tarjolla Tampereella koko toukokuun ajan.

Teatteriravintolan Riesling Menu


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin Tampereella katsastamassa Ravitsemisliike Aistin Riesling & Co -viikkojen tarjonnan. Tässä saksalaisten viinien ja etenkin rieslingin ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana noin 70 ravintolaa ja viinibaaria 20 paikkakunnalta ympäri Suomen.

Tampereen Työväen Teatterin kulmalla sijaitseva Ravitsemisliike Aisti kertoo olevansa maalaishenkinen ja mutkaton. Tunnelma onkin helposti lähestyttävä niin tilojen kuin tarjoilunkin puolesta. Riesling & Co -viikkojen menussa on kolme ruokalajia. Rieslingejä löytyy viisi.


Ensimmäiselle ruokalajille tarjotaan Dr. Bürklin-Wolf Riesling Trockenia. Tämä Pfalzista tuleva viini on biodynaaminen eli niin sanotusti "luomu plus". Maku on kirpeän raikas, leveän hedelmäinen ja mineraalinen. Olen aina pitänyt tästä viinistä, eikä se petä nytkään.

Viinin hapot sointuvat hienosti yhteen pehmeän vasikanpaistin ja savusärkimoussen kanssa. Tässä särjessä on muuten todella makua! Eikä viini ole moksiskaan piparjuuren ja dijonin voimakkaista mauista.
Toinenkin viini, Matthias Gaul Riesling Trocken, tulee Pfalzista. Tapasin jokin aika sitten Matthias Gaulin viinintekijän ja sain maistaa useita Gaulin viinejä. Talon tyyli on elegantti. Riesling Trockenissa maistuu hieno mineraalisuus, päärynä, omena ja meloni.

Pääruokana tarjotaan haukikalapuikko, joka on kooltaan normaalia kalapuikkoa suurempi. Kalapuikko on leivitetty pankojauhoilla ja sitten uppopaistettu rapeaksi. Lisäksi tarjotaan lämmintä parsa-perunasalaattia. Rieslingin hapokkuus toimii hyvin leivitetyn kalan kanssa ja viinin omenaisuus sopii perunasalaatille.
Jälkiruoalle lasiin kaadetaan yllättäen italialaista moscato-brachettoa. Hetken mietin, olisiko listalta löytynyt makeaa rieslingiä, mutta niin hyvin viini sopii mansikkasorbetille ja hillotulle raparperille, että ei haittaa. Marenkikakku ja leipurinkerma viimeistelevät kesäisen britamaisen kokonaisuuden. Vaahtokarkkinen, mansikkainen ja kukkainen kuohari on aivan sellainen "kesää kohti".Käy kokemassa Toukokuun Riesling Menu Ravitsemisliike Aistissa Tampereen Työväen Teatterin kulmalla.

Teksti: