Sorsalle viini

       
Joseph Drouhin Moulin-à-Vent. Ranska. Bourgogne

Sorsastus tarkoittaa vesilintujen metsästystä elokuun 20. päivän ja joulukuun viimeisen päivän välillä. Järjestöt suosittelevat, että metsästys kohdistettaisiin runsaslukuisiin lajeihin, kuten sinisorsaan ja telkkään. Jos ei itse mieli kosteikkoihin, sorsaa voi hankkia myös pakasteena.

Pullonhenki-blogi testasi ranskalaista sorsaa burgundilaisen viinin kanssa. Klassinen valinta sorsalle olisi ollut tietysti burgundilainen Pinot Noir. Koska näitä ei kuitenkaan yleisesti ottaen ole saatavissa kovin edullisesti, päädyimme erilaiseen Burgundiin - nimittäin Beaujolais'n Gamayhin. Kyseessä ei luonnollisesti ollut 'noveau' vaan hieman kypsempi tapaus, lue lisää viinin sivulta Joseph Drouhinin Moulin-à-Vent 2011.

Sorsaa ja viiniä


Kirjoittaja:


Lue myös nämä jutut: