Avondalen luomuviinit joulupöytään

       
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: HANDPICKED WINESAvondale Jonty's Ducks Pekin Red

14,98€
Luomu, vegaaninen
Etelä-Afrikka, Paarl

Pekin Redin tuottaja Avondale käyttää ankkoja apuna tilan päivittäisissä töissä. Sen sijaan, että etanoita torjuttaisiin torjunta-aineilla, viinintekijä Johnathan Grieve antaa ankkojen kuljeskella vapaasti tilalla syömässä etanoita. Ankoista tuleekin viinin nimi – Jonty's Ducks.

Avondalen Jonty's Ducks Pekin Red on kuuden eri lajikkeen sekoite. Päärypäleinä ovat Shiraz, Cabernet Sauvignon ja Merlot, joiden lisäksi viinissä on Cabernet Francia, Malbecia sekä Petit Verdotia.

Shiraz tuo viiniin runsaasti punaista hedelmää, Cabernet Sauvignon puolestaan aikaansaa viinin hienon rakenteen sekä hyvin integroidut tanniinit. Merlot yhdistää lajikkeiden ominaisuudet yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Viini kypsyy runsaan vuoden vanhoissa tammitynnyreissä, joista saatava tammen vaikutus on hienovarainen. Mausta löytyy paljon mustaherukkaa ja lakritsaa, sekä aavistus suklaata.

Avondalella harjoitetaan niin sanottua hidasta viinintekoa, joka antaa viineille niiden tarvitseman ajan kehittyäkseen koko potentiaalinsa voimin. Pekin Red on sertifioitu luomuviini ja se on tuotettu biodynaamisten periaatteiden mukaisesti. Avondalen viinit soveltuvat myös vegaaneille.

Viinin sopivuus joulupöytään?


Viinin herkullinen hedelmäisyys ja hienosti kehittyneet tanniinit tekevät siitä mainion ruokaviinin. Jouluna viinin kumppaneita ovat kinkku ja muut liharuoat sekä kovat, kypsytetyt juustot.

Avondale Jonty's Ducks Family Red

14,98€
Luomu, vegaaninen
Etelä-Afrikka, Paarl

Jonty's Ducks Family Red on Avondalen uusin ankkaviini. Viini tulee Etelä-Afrikan Paarlista ja se on neljän eri lajikkeen sekoite. Päärypäleet ovat Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc. Lisäksi viinissä on hieman Malbecia ja Petit Verdotia.

Viini kypsyy runsaan vuoden vanhoissa tammitynnyreissä, joista saatava tammen vaikutus on hienovarainen. Täyteläisestä mausta löytyy herukkaa, karhunvatukkaa ja mokkaisuutta. Maku on erittäin hedelmäinen ja sitä tukevat hyvin integroituneet, tyylikkäät tanniinit. Hedelmäisyys on monikerroksista ja yhdessä silkkisen lopun kanssa viini on suorastaan herkullinen. Voimakas ja erittäin moniulotteinen viini!

Myös Family Red on sertifioitu luomuviini ja se on tuotettu biodynaamisten periaatteiden mukaisesti. Avondalen viinit soveltuvat myös vegaaneille.

Viinin sopivuus joulupöytään?


Joulun liharuoat sopivat mainiosti Family Redin kanssa nautittaviksi, sekä myös kovat, kypsytetyt juustot.

Lue myös: Gysler Sandstein Riesling joulun kaloille

Teksti:


Lue myös nämä jutut: