Ravintola Sasorin Pinot Noir -viikon menu 2021

       
Saksan Pinot Noir -viikko 25.10. - 31.10.2021. Menu on tarjolla Tampereella Ravintola Sasorissa la 30.10. asti.

Ravintola Sasorin Pinot Noir -menu


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin maistamassa Sasorin Pinot Noir -viikon tarjonnan Tampereella. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana yhteensä 12 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Lappeenrannasta. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noirille.

Ravintola Sasor on viinibaari ja ravintola Yliopistonkadulla. Pinot Noir -viikolla syödään riistaa ja nautitaan laadukkaista spätburgundereista. Tarjolla on kolmen ruokalajin menu ja ruoalle sovitettu viinipaketti.

Alkuruokana pöytään tulee mustajuurikeittoa ja paahdettua pororouhetta. Syksyinen ja samettinen keitto on hyvä ja lämmittävä aloitus pimeänä syysiltana.

Viininä tarjotaan Spätburgunderista tehtyä valkoviiniä. Pfalzista tulevassa Weingut Weegmüller Blanc de Noirsissa on kuiva maku, kivasti hedelmää, kuten aprikoosia, ja pehmeä happoisuus. Loppumaun viimeistelee hyvällä tavalla karvas ja vivahteikas puraisu, mikä tekee viinistä entistä kiinnostavamman. Viini toimii kermaisen keiton kanssa hienosti yhteen.

Pääruokana saan maistaa peuranlihakäristystä, pottumuusia, venäläisiä suolakurkkuja ja karpalohilloa. Annos on perinteinen ja todella täyttävä. Maitohappokäymisellä tehdyt suolakurkut antavat kivasti happaman lisänsä.

Badenin alueelta tuleva Franz Keller Erste Lage Spätburgunder on valloittavan aromikas. Rehevässä tuoksussa on karpaloa ja kukkaisuutta. Maku on kirsikkainen, karpaloinen ja intensiivinen. Käristyksen karpaloissa on samaa kuin viinin aromeissa. Todella hieno viini ja täydellinen valinta tälle ruoalle.
Lopuksi jälkiruokana tarjotaan suklaamoussea, saksanpähkinöitä ja mustikkaliköörissä pehmeiksi haudutettuja puolukoita.

Nittnaus Beerenauslese Rosé Exquisit on tehty Pinot Noirista ja Blaufränkischista. Viini tulee poikkeuksellisesti Itävallasta ja Burgenlandista, joka on tunnettu jälkiruokaviineistään. Tuoksussa on marjaisuutta, hedelmää ja hunajaa. Pehmeä maku on persikkainen, sopivan makea, keksimäinen ja jopa vaahtokarkkinen. Tyylikäs ja vivahteikas viini.
Ravintola Sasorin Pinot Noir -menu on syksyinen ja täyttävä. Erityismaininta loistavalle viinipaketille!

Menu on tarjolla Sasorissa la 30.10.2021 asti.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: