Ravintola Näsinneulan Pinot Noir -viikon menu 2021

       
Saksan Pinot Noir -viikko 25.10. - 31.10.2021. Menu on tarjolla Ravintola Näsinneulassa lokakuun loppuun 31.10. asti.

Näsinneulan Pinot Noir -menu


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin maistamassa Näsinneulassa Pinot Noir -viikon tarjonnan. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana yhteensä 12 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Lappeenrannasta. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noirille.

Näsinneulan ravintolassa kansallismaisema jaksaa joka kerta sykähdyttää ja horisonttia jää tuijottelemaan pitkäksi toviksi. Ravintolan valkoiset pöytäliinat ja kauden laadukkaista raaka-aineista tehdyt viimeistellyt annokset luovat tyylikkään kokemuksen. Pinot Noir -viikolla maistellaan syksyn makuja ruoalle sovitetun viinipaketin kanssa.

Alussa pääsen maistamaan pienen annoksen metsäsienisalaattia ja mallascrumblea. Ruoan suutuntuma on pehmeä ja kevyesti kermainen. Samaa pehmeyttä löytyy myös hedelmäisestä blanc de noir -viinistä. Kruger-Rumpf Spätburgunder Blanc de Noir tulee Nahesta.

Viini on määritelmän mukaan tummista rypäleistä tehtyä valkoviiniä, mielestäni kuitenkin hyvin lähellä roseeviiniä. Maku on raikas, herkullinen ja pehmeän hapokas.

Toisena ruokana pöytään tulee maa-artisokkakeittoa ja hanhirilletteä. Täyteläisen kasviskeiton ja ylikypsän lihan yhdistelmä toimii erinomaisesti. Kivan lisänsä tuo myös rapea tempura-sipuli.

Viininä tarjotaan kevyesti punertava spätburgunder-kuohuviini. Schlossgut Liebieg Pinot Brut tulee Moselista. Hedelmäinen ja pehmeä tyyli on lähellä edellistä viiniä. Maussa on myös aavistus mineraalisuutta, mikä tekee viinistä keittoruokien kaverin. Kuohu myös kuohkeuttaa kivasti suutuntumaa.
Pääruoka on peuraa kahdella tavalla. Peuramakkara ja hapankaali johdattelee teeman mukaisesti suoraan Saksaan. Puolukka ja rosmariinikastike ovat hyvä vastinpari Ahrista tulevalle Meyr-Näkel Spätburgunderille, jossa on punaista marjaisuutta sekä yrttisyyttä, joka tulee hienosti jo tuoksussa. Siitä löytyy jopa sammaleista sävyä. Viinissä on rakennetta ja aromikkuutta vastaamaan näin runsaaseen annokseen.


Lopuksi nautitaan omenabaklavaa ja jäätelöä. Oikein maistuva yhdistelmä kanelisella mausteisuudella.


Näsinneulan Pinot Noir -menu on erinomaisesti rakennettu kokonaisuus ja viinit kiinnostavia. Erityiskiitos rohkeasti saksalaistyylisestä makkarasta ja hapankaalista.!

Menu on tarjolla Näsinneulassa su 31.10.2021 asti.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: