Ravitsemisliike Aistin Pinot Noir -viikon menu 2021

       
Saksan Pinot Noir -viikko 25.10. - 31.10.2021. Tämä menu on tarjolla Tampereella Ravitsemisliike Aistissa tiistaista lauantaihin.

Ravitsemisliike Aistin Pinot Noir -menu


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin maistamassa Aistin Pinot Noir -viikon tarjonnan Tampereella. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana yhteensä 12 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Lappeenrannasta. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noirille.

Ravitsemisliike Aisti on maalaishenkinen teatteriravintola Tampereen Työväen Teatterin kulmalla. Kauden ruoka pyritään tekemään lähellä tuotetuista raaka-aineista. Tähänkin annokseen löytyi vielä jotain ravintolan omasta kattopuutarhasta, vaikka ollaan jo pitkällä syksyssä.

Alussa tarjotaan linnunmaksamoussea, salottia ja suppilovahveroa. Makea karviaishilloke toimii hienosti moussen kanssa. Pikkelöidyt kasvikset raikastavat tunnelmaa. Viininä alkuruoalla on Pfalzista tulevat Franz Hahn Spätburgunder, joka toimii odotetusti. Etenkin viinin hapokkuus ja marjaisuus sopii hyvin moussen kermaiseen suutuntumaan.

Pääruokana saamme maistaa ankanrintaa, appelsiinikastiketta ja palsternakkapyrettä. Täyttävä annos on klassinen ja hyvin tehty. Rheinhessenistä tulevan Thörle Spätburgunderin suunmyötäinen tammisuus, marjaisuus ja hapokkuus muodostavat rakenteen, joka on samalla tasolla ruoan kanssa.
Jälkiruoaksi nautimme punajuuri-suklaakakkua ja fenkolijäätelöä. Lasiin kaadetaan makeaa luumulikööriä, joka tuntuu alkuun erikoiselta ratkaisulta, mutta toimii oikein hyvin. Suklaakakku on unelma. Punajuuri tuo kakkuun kosteutta, joka tiivistää makuelämystä ja toimii todella hyvin jäätelön kanssa.


Aistin Pinot Noir -menu on klassinen kokonaisuus ja viinit ruoille hyvin sopivia. Suklaakakulle erityismaininta!

Menu on tarjolla Aistissa ti 26.10. - la 30.10.2021.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: