Henriksin Pinot Noir -viikon menu 2021

       
Saksan Pinot Noir -viikko 25.10. - 31.10.2021. Tämä menu on tarjolla Tampereella Henriksissä tiistaista lauantaihin.

Henriksin keittiömestarin syysmenu kauden raaka-aineista ja saksalaisilla pinot noir -viineillä


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin yhdessä Sivumaku-blogin kanssa katsastamassa Henriksin Pinot Noir -viikon tarjonnan Tampereella. Tässä saksalaisten spätburgunder-viinien ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana yhteensä 12 ravintolaa Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Lappeenrannasta. Spätburgunder on saksalainen nimi Pinot Noirille.

Henriksin keittiömestari Valtteri Hakkarainen tarjoili meille syysmenun, joka oli suunniteltu pinot noir -viineille.

Henriks on Tampereen Satamakadulla sijaitseva perinteikäs klassikkoravintola, joka tarjoaa kauden raaka-aineista tehtyä lähiruokaa. Pinot Noir -menuun on käytetty kotimaista tryffeliä, jota on jatkossa tarkoitus etsiä myös Tampereelta.

Alussa tarjotaan poron routapaistia, puikulaperunaa, tryffeliä ja karpaloa. Perunat ovat hauskasti sipseinä. Tryffeli ei maistu liikaa. Karpalohillo yhdistää Karl May Pinot Noiriin, jonka punamarjaisuus ja hapokkuus toimivat muutenkin hienosti alkuruoan kanssa. Viini on myös kiinnostavalla tavalla maanläheisen vivahteikas.


Väliruokana tarjoillaan menun ulkopuolelta sorsan maksasta ja sydämestä tehtyä pateeta. Karpalohillon hapokkuus tasapainottaa makua.


Pääruokana saamme maistaa sorsaa kahdella tapaa, tryffelillä maustettua perunafondantia, keltajuurta ja konjakkikastiketta. Aika tuhti lihaisa setti, joten ruoka kaipaa runsasta, mutta myös raikastavan hapokasta viiniä. Franz Hahn Spätburgunder onkin edellistä viiniä täyteläisempi ja kevyesti hillomainen viini, jossa hedemäisyys on kirsikkaista ja punamarjaista.
Jälkiruoassa on suklaan, lakritsin ja puolukan makuja. Ohessa tarjotaan kekseliäästi glühweinia, joka on Henriksissä itse sekoitettu pinot noirista ja mausteista. Maku on todella onnistunut, joskin hyvin makea, mutta toimii juuri siksi loistavasti yhteen suklaakakun kanssa.
Henriksin syysmenu on täyttävä kokonaisuus, joka toimii hyvin saksalaisten pinot noirien kanssa. Lisäksi glühwein oli hieno yllätys!

Menu on tarjolla Henriksissä ti 26.10. - la 30.10.2021.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: