Ravintola Tampellan Riesling & Co -viikkojen menu 2021

       
Riesling & Co -viikot 17.5. - 31.5.2021

Ravintola Tampellan Riesling-menu kansallismaisemassa


Ravintola Tampellassa istutaan keskellä kansallismaisemaa. Historiallisen Tampella-kyltin alla ja Tammerkosken rannassa majaileva ravintola tarjoili minulle Riesling & Co -viikkojen menun, jonka Saksan Viinitiedotus oli kutsunut minut maistamaan. Tässä saksalaisten viinien ja etenkin rieslingin ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana 60 ravintolaa ympäri Suomen.

Tampellan valoisuus ja avaruus yllättää sisään astuessa. Paikalla on odottamattoman paljon ihmisiä syömässä. Pöytien välit ovat kuitenkin isot.


Ystävällinen ja ripeä palvelu tuo eteeni riesling-menun herkkuja ja viinejä. Näin isoa asiakaskuntaa palveleva ravintola ei mene yksityiskohtiin viinien esittelyissä ja useimmille taso riittää. Tarjolla on kuitenkin Dönnhoffin kaltaisia klassikkoviinejä, joista olisin mielelläni kuullut enemmänkin.

3 ruokalajin menu aloitetaan paahdetulla parsalla, korvasienillä ja pekonimurulla. Korvasienistä iso plussa, sillä tätäkään herkkua ei kovin usein tule maistettua. Viiniksi tarjoillaan mukavan pirteä Georg Breuerin Riesling Rheingausta.
Pääruokana saan maistaa kermaista parsarisottoa ja paistettua siikaa. Erinomainen annos, jossa siika on pinnaltaan täydellisen rapeaksi paistettu ja sisältä mehevä. Dönnhoffin viini Nahesta on hunajaisen makea ja kukkainen, todella mahtava viini. Maku menee hyvin yhteen varsinkin risoton riisin kanssa.
Jälkiruoaksi pöytään kannetaan raparperia ja jäätelöä. Jälkiruokaviini on intensiivinen, hunajainen, aprikoosinen, erittäin hapokas ja mineraalinen Max Ferdinand Richterin Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Auslese 2018. Jäännössokeria viinissä on ainakin 100 g/l. Loistava pari etenkin raparperille.
Näitä riesling-viinejä ja niille sovitettuja ruokia on tarjolla Tampellassa Riesling & Co -viikkojen ajan 17.5. - 31.5.2021. Käy maistamassa!

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: