Ravintola Aistin Riesling & Co -viikkojen menu 2021

       
Riesling & Co -viikot 17.5. - 31.5.2021

Ravintola Aistin maalaishenkinen Riesling-menu


Tampereella Työväen Teatterin kulmalla sijaitseva Ravitsemisliike Aisti tarjoaa maalaishenkisiä ruokaelämyksiä kauden raaka-aineista.

Kävin Saksan Viinitiedotuksen kutsumana katsastamassa Aistin tarjonnan Riesling & Co -viikoille. Tässä saksalaisten viinien ja etenkin rieslingin ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana 60 ravintolaa ympäri Suomen.

Astuin ravintolaan niin aikaisin, ettei muita asiakkaita vielä ollut. Ehdinkin kuulla Aistin ruokafilosofiasta, kauden raaka-aineista, lähiruoasta ja tuoreudesta.

Menu aloitettiin savulohella, vihreällä parsalla ja tillillä. Konstailematon maalaismainen tyyli sai minut ajattelemaan tuoretta Rick Steinin ruokamatkaa Ranskaan. Ruoalle tarjottu Van Volxem Schiefer Riesling Moselista oli ihastuttavan petrolinen ja tyylikkään aromaattinen. Tämä oli loistava viini-ruokapari ja minulle jäi hetki aikaa keskittyä itse viinin makuun. Ja nautiskella.


Seuraavaksi siirryimme valkoiseen parsaan, jota en ollut vielä tänä vuonna maistanutkaan. Se tarjoiltiin ilmakuivatun kinkun ja hieman yllättäen crumblen kanssa. Ruoalle oli sovitettu Pfalzista pehmeä, hennomman hedelmäinen ja vain vähän aromaattinen Hahn Riesling Trocken. Ruoan kanssa viini oli kyllä paikallaan.
Välissä sain maistettavaksi Basserman-Jordan Paradiesgarten Riesling Kabinettin, jonka mahtavaa makua oli upeaa maistella sellaisenaankin. Sokeria viinissä on 47 g/l, mutta hyvä hapokkuus pitää makeuden kurissa. Tässä on potkua ja hunajaisuutta. Herkku jo sinänsä.


Jälkiruoaksi tarjottiin sitruunatorttua, lakritsimarenkia ja parsajäätelöä. Tämä ruoka ansaitsee erityismaininnan. Ainekset olivat hyvin kaukana toisistaan, mutta onnistuivat kokonaisuutena hämmentävän hienosti. Ai että tykkäsin. Basserman-Jordania kokeilin jälkiruoan kanssa, vaikka sitä ei sille ollutkaan sovitettu. Sen makeus (puolimakea) ei aivan riittänyt tortun makeudelle, mutta viini sopii heille, jotka eivät pidä kovin makeista viineistä.


Maalaishenkisissä ravintoloissa on ihan oma minun makuuni sopiva fiiliksensä. Oma kotikokkaamiseni perustuu useimmiten samansuuntaiseen ideaan.

Näitä riesling-viinejä ja niille sovitettuja ruokia on tarjolla Aistissa ainakin Riesling & Co -viikkojen ajan 17.5. - 31.5.2021. Käy maistamassa!

Ravintola Aisti sijaitsee Tampereen Työväen Teatterin kulmalla.

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: