
Riesling & Co -viikot 17.5. - 31.5.2021
Ravintola Aistin maalaishenkinen Riesling-menu
Tampereella Työväen Teatterin kulmalla sijaitseva Ravitsemisliike Aisti tarjoaa maalaishenkisiä ruokaelämyksiä kauden raaka-aineista.
Kävin Saksan Viinitiedotuksen kutsumana katsastamassa Aistin tarjonnan Riesling & Co -viikoille. Tässä saksalaisten viinien ja etenkin rieslingin ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana 60 ravintolaa ympäri Suomen.
Astuin ravintolaan niin aikaisin, ettei muita asiakkaita vielä ollut. Ehdinkin kuulla Aistin ruokafilosofiasta, kauden raaka-aineista, lähiruoasta ja tuoreudesta.
Menu aloitettiin savulohella, vihreällä parsalla ja tillillä. Konstailematon maalaismainen tyyli sai minut ajattelemaan tuoretta Rick Steinin ruokamatkaa Ranskaan. Ruoalle tarjottu Van Volxem Schiefer Riesling Moselista oli ihastuttavan petrolinen ja tyylikkään aromaattinen. Tämä oli loistava viini-ruokapari ja minulle jäi hetki aikaa keskittyä itse viinin makuun. Ja nautiskella.

Seuraavaksi siirryimme valkoiseen parsaan, jota en ollut vielä tänä vuonna maistanutkaan. Se tarjoiltiin ilmakuivatun kinkun ja hieman yllättäen crumblen kanssa. Ruoalle oli sovitettu Pfalzista pehmeä, hennomman hedelmäinen ja vain vähän aromaattinen Hahn Riesling Trocken. Ruoan kanssa viini oli kyllä paikallaan.


Välissä sain maistettavaksi Basserman-Jordan Paradiesgarten Riesling Kabinettin, jonka mahtavaa makua oli upeaa maistella sellaisenaankin. Sokeria viinissä on 47 g/l, mutta hyvä hapokkuus pitää makeuden kurissa. Tässä on potkua ja hunajaisuutta. Herkku jo sinänsä.

Jälkiruoaksi tarjottiin sitruunatorttua, lakritsimarenkia ja parsajäätelöä. Tämä ruoka ansaitsee erityismaininnan. Ainekset olivat hyvin kaukana toisistaan, mutta onnistuivat kokonaisuutena hämmentävän hienosti. Ai että tykkäsin. Basserman-Jordania kokeilin jälkiruoan kanssa, vaikka sitä ei sille ollutkaan sovitettu. Sen makeus (puolimakea) ei aivan riittänyt tortun makeudelle, mutta viini sopii heille, jotka eivät pidä kovin makeista viineistä.

Maalaishenkisissä ravintoloissa on ihan oma minun makuuni sopiva fiiliksensä. Oma kotikokkaamiseni perustuu useimmiten samansuuntaiseen ideaan.
Näitä riesling-viinejä ja niille sovitettuja ruokia on tarjolla Aistissa ainakin Riesling & Co -viikkojen ajan 17.5. - 31.5.2021. Käy maistamassa!

Ravintola Aisti sijaitsee Tampereen Työväen Teatterin kulmalla.
Teksti:
Janne Putkonen
Janne Putkonen
Lue myös uusimmat jutut:
Sauvignon Blanc alehintaan!
Herkullinen kesäviini Kaliforniasta
Gardajärven kuohuviini
Proseccomainen uutuus tarjoilee herkullista hedelmää.
Estandon Tradition Rosé
Perinteinen ja tyylikäs Provencen roseeviini kesään
Undurragan mehevä punaviini kesään ja grillaukseen
3 litran hanapakkauksessa
Marlboroughin Pinot Noir hanapakkauksessa
Yllättävän hyvää laatua!
Fritz Walter maaperärieslingit
Maista kasvupaikan vaikututus rieslingin makuprofiiliin.
Winebistron 18 vuosikerran Riesling-kattaus on häkellyttävä
Kävimme tutustumassa Winebistro 1910:n tarjontaan Tampereella.
Bistro C - Riesling & Co -Viikot 2025
Kävimme tutustumassa Bistro C:n tarjontaan Tampereella
Viinibaari Vinni Riesling & Co -Viikot 2025
Kävimme tutustumassa Vinnin tarjontaan Tampereella.
Raikas kesäviini pussissa
Chileläinen sauvignon blanc on laadukas myös edullisimmassa hintaluokassa.
Vapun juhlintaan hedelmäinen ja raikas Loiren crémant
Hyvä saatavuus Alkon myymälöissä.
Parhaat Hewitsonin viinit Australiasta
Maistoimme kaikki ja nostimme tälle listalle erityisesti pääsiäiseen sopivat viinit.
Alkon halvin Bourgogne Pinot Noir
Joseph Drouhin Laforêt Bourgogne Pinot Noir
Ei voimassa olevaa hakua. Tee haku hakulomakkeella