Näsinneulan Riesling & Co -viikkojen menu 2021

       
Riesling & Co -viikot 17.5. - 31.5.2021. Menu tarjolla 13.6. asti.

Näsinneulan neljän ruokalajin menu sisältää saksalaisia viinejä


Saksan Viinitiedotuksen kutsumana kävin katsastamassa Näsinneulan Riesling & Co -viikkojen tarjonnan. Tässä saksalaisten viinien ja etenkin rieslingin ympärille rakentuvassa tapahtumassa on mukana 60 ravintolaa ympäri Suomen.


Näsinneulaan on aina mukana nousta huippunopealla hissillä. Urbaani Tampere ja laajalle levittäytyvä Näsijärvi sykähdyttävät. Hovimestari Jani Käpylä johdatteli minut ikkunapaikalle omaan pöytään, tarjoili ruoat ja esitteli myös viinit.

Alkupalana tarjottava hernehummus ja valkoinen parsa saavat loistavasti nostetta Dautelin pirteästä ja hapokkaasta riesling-kuohuviinistä, joka tulee Württembergistä.
Hauhalan hanhi maistuu reippaasti savulle ja Ahrin alueelta tuleva aromaattinen ja hieman savuinen Pinot Noir -tyyppinen Frühburgunder-punaviini on sille omiaan.
Melko täyteläinen ja pehmeän hedelmäinen Pfalzista tuleva Grauer Burgunder (Pinot Gris) -valkoviini sopii hyvin tomaattirisoton monille makuyhdistelmille, joissa on nähtävissä teknistä taituruutta.
Jälkiruokana tarjottava mansikka, marenki ja jogurtti kaipaavat kaverikseen makeampaa viiniä. Dr. Pauly-Bergweilerin Riesling Spätlese 2015 tulee Moselista ja sisältää sokeria maltilliset 45 g/l, mutta se riittää tällaiselle mansikkapainotteiselle jälkiruoalle. Hunajainen, kukkainen ja mineraalinen puolimakea viini on hapokas ja yllättävän raikas.
Mielestäni Näsinneulan Riesling & Co -menu on tasavahva kokonaisuus persoonallisilla saksalaisilla viineillä.

Menu on tarjolla Näsinneulassa rieslingviikoilla 17.5. - 31.5.2021. (Myöhemmin saamani tiedon mukaan menu on tarjolla 13.6. asti)

Teksti:


Lue myös uusimmat jutut: