Viinikartan Sangria-resepti
- Sangria on espanjalainen raikas janojuoma kuumaan kesäpäivään. Sangria sisältää usein alkoholia, koska se tehdään useimmiten punaviiniin. Sitrusjuoma ja hedelmät tuovat raikkautta. Nimi sangria viittaa vereen (sangre). Sangria sopii aperitiiviksi tai kesäiseen noutopöytään ruokajuomaksikin.
- Sangria (pieni ämpärillinen)
- 2 pulloa hedelmäistä punkkua
- 7 dl sitruunalimpparia, Spriteä (osan voi korvata kivennäisvedelläkin)
- 7 dl appelsiinimehutiivisteestä tehtyä mehua tai vastaavaa (appelsiinituoremehu ei maistu niin hyvälle ja tekee sangrian sameaksi)
- 2 rkl sitruunanmehua (laita ensin vähemmän ja lisää tarvittaessa enemmän)
- 1 rkl makeutusjauhetta tai tomusokeria (Jos käytät normisokeria, se valuu pohjalle ja sulaa useita minuutteja. Lisää sokeri silloin ennen kuplajuomaa, ettet sekoita kuplia pois.)
- appelsiinin ja sitruunan lohkoja
- Jos haluat boolimaisemman, lisää viinaa
- Kaikki aineet kylmänä vain sekaisin ja runsaasti jäitä sekaan lopuksi.
- Vaalean Sangrian (Sangria Blanca) ainekset
- Appelsiini
- Hedelmälikööri Triple Sec
- Jäät
- Sitruuna
- Sitruunalimppari, Sprite
- Valkoviini
- Muita mahdollisia Sangrian aineksia
- Ananas
- Brandy
- Cocktail-kirsikat
- Cointreau-likööri
- Hunaja
- Inkivääriolut
- Kaneli
- Limetti
- Mansikka
- Meloni
- Omena
- Persikka
- Päärynä
- Rommi
- Siideri
- Tuore minttu