Hakuehdot: | Sulfiititon

"Sulfiitit ovat rikkiyhdisteitä, joilla varmistetaan viinin säilyvyys. Sulfiitteja käytetään Eviran mukaan myös kuivatuissa hedelmissä, perunasosehiutaleissa ja siidereissä. Sulfiitit voivat aiheuttaa harvoissa tapauksissa allergiaa. Siksi niistä on mainittava. Maininta löytyy yleensä viinipullon takaetiketistä. Punaviinissä sulfiitteja on vähemmän, makeissa viineissä enemmän. Miltä sulfiititon viini maistuu? Sulfiittien puutteen voi tulkita pehmeytenä, mutta myös vähempänä viinillisyytenä. Tai voi tuntua siltä, että lisäaine ei peitä viinin omaa luonnetta. Sulfiition viini ei säily yhtä hyvin kuin viini, jossa on lisättyä sulfiittia."
1 - 14(14)
Sivu:
  • 1
1 - 14(14)