Viinikartta.fi

Kaikki Etusivu

Ranskan kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka meni huhtikuussa Ranskan maalle. Tällä kertaa mukana oli mm. parsaa, ankkaa ja sitruunatarteletti. Tältä kierrokselta jälkiruoka osoittautui törkeän hyväksi ja saa erityissuosituksen. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Ranska-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Paahdettua parsaa, uppomunia ja lohipastramia
Parsaa, lohta ja uppomunaa

Pääruoka

Ankanfilettä, sitruunasiirappia ja tomaatti-munakoisopaistosta
Ankkaa, sitruunasiirappia ja tomaatti-munakoisopaistosta

Jälkiruoka

Sitruunatarteletti
Sitruunatarteletti


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: parsaa ja sancerre

  • Domaine Franck Millet Sancerre 2016
    • 1. Domaine Franck Millet Sancerre 2016
    • Ranska, Loire
    • 18.89 €
    • Sauvignon Blanc
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Parsan kanssa suosittelemme tietenkin sauvignon blancia Ranskasta Loiresta Sancerren alueelta. Tyylinsä kelpo edustaja, joka pelitti annoksen kanssa mainiosti."
  • Pullon henki suosittelee: ankkaa ja Burgundin punaviini

  • Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2015
    • 2. Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2015
    • Ranska, Bourgogne
    • 15.98 €
    • Gamay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Pääsuosituksemme on Vinatiksen pinot noir Oliver Quyot Pinot Noir 2014. Jos haluat jotakin muuta kuin pinottia ankan kanssa niin suosittelemme tutustumaan Beaujolaisin alueen punaviinehin. Moulin-á-Ventin gamayt ovat Beaujolais:n täyteläisimpiä, joten tämä toimii varmasti ankan kaverina mainiosti!"
  • Pullon henki suosittelee: sitruunatarteletti ja sauternes

  • Château d'Arche 2010
    • 3. Château d'Arche 2010
    • Ranska, Bordeaux
    • 19.80 €
    • Sémillon, Sauvignon
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Hyväksi todettu makea ja hapokas kivellisten hedelmien ja hunajan aromeilla kulkeva viini."
  • Viinikartta suosittelee: parsaa ja Sémillon-Sauvignon

  • Blanc de Carsin Suomi Finland 100 2016
    • 4. Blanc de Carsin Suomi Finland 100 2016
    • Ranska, Bordeaux
    • 12.49 €
    • Sémillon, Sauvignon Blanc
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viinikartan valinta parsalle tulee Juha Berglundin viinitilalta Bordeaux'sta. Viinin hapokkuus, raikkaus, vihreän sävyttämä hedelmäisyys sopivat hyvin parsalle."
  • Viinikartta suosittelee: ankkaa ja Burgundin punaviini

  • Château des Poupets Juliénas 2014
    • 5. Château des Poupets Juliénas 2014
    • Ranska, Bourgogne
    • 14.30 €
    • Gamay
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Ankkaa on vaikea kuvitella ilman Burgundin punaviiniä, joten päädyimme samaan. Tämä Beaujolaisin Cru-alueen viini erottuu selvästi, kun Alkon viinejä käy läpi. Tämä tuttu viini on kevyt, mutta laadukas ja on tehty Gamay-rypäleestä. Se on mustaherukkainen, mansikkainen, kivan hapokas ja mausteinen."
  • Viinikartta suosittelee: sitruunatarteletti ja makea Gewürztraminer

  • Fernand Engel Gewürztraminer Grand Cru Altenberg de Bergheim 2015
    • 6. Fernand Engel Gewürztraminer Grand Cru Altenberg de Bergheim 2015
    • Ranska, Alsace
    • 28.90 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Tämä on huikea ja täyteläinen Alsacen viini, jossa on kukkaa, hunajaa, monipuolista hedelmäisyyttä ja sitruksisuutta. Iso pullo, mutta jos vieraita on paljon... Viini on jälkiruokaviinin kaltainen, mutta hieman mietimme, riittääkö viinin makeus sittenkään jälkiruoalle, joten siitä pieni varaus, koska emme ole jälkkärin kanssa testanneet. Itse haluaisimme kyllä kokeilla, koska on niin hyvä viini, mutta sokerimäärä on kuitenkin noin puolet siitä, mitä makeissa jälkiruokaviineissä yleensä on. Toisaalta viini on kyllä makea ja hapokkuus on keskitasoa, joten makeus korostuu. Ei siis 100% varmuutta, mutta kiinnostava kokeilu olisi. Viime kädessä sitten juustoviiniksi."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: