Saksan kierros - ruoka ja viini

       
Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka jatkui maaliskuussa Saksaan. Tällä kertaa mukana on mm. mykyjä, makkaraa ja hapankaalia sekä omenastruudelia. Vaikka Saksa on etenkin rieslingin luvattu maa, on viime vuosina maasta alkanut tulla myös hienoja punaviinejä spätburgunderin muodossa. Ideana tässä jutussa on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Saksa-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa miten matka maailmanympäri etenee.

Alkuruoka

Mykyjä ja yrttiöljyä.
Mykyjä ja yrttiöljyä

Pääruoka

Hapankaalipaistosta ja makkaraa.
Hapankaalipaistosta ja makkaraa

Jälkiruoka

Apfelstrudel eli omenastruudeli.
Omenastruudelia


Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille:

    Pullon henki suosittelee: mykyt ja kuiva riesling

  • X-Berg Riesling 2016
    • 1. X-Berg Riesling 2016
    • Saksa, Rheingau
    • 15.50 €
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Sitruksinen ja yrttinen viini, jonka vihertävä aromimaailma toimii hyvin yhteen yrttiöljyn kanssa. Mykyjen vastapainoksi löytyy tasapainottavaa hapokkuutta, joka pitää kokonaisuuden freesinä."
  • Pullon henki suosittelee: makkara ja riesling tai Pfalzin pinot noir

  • Becker Family Pinot Noir 2012
  • Pullon henki suosittelee: omenastruudeli ja Moselin beerenauslese

  • Dr. Loosen Riesling Beerenauslese 2013
    • 3. Dr. Loosen Riesling Beerenauslese 2013
    • Saksa, Mosel
    • 16.75 €
    • Riesling
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Viiniksi sopisi eiswein, mutta hinnan vuoksi etsimme vaihtoehtoja. Beerenauslesesta löytyy makean riesligin parhaat puolet: hunajainen, ananaksinen ja makeuden loistavasti piilottava hapokkuus. Toimii struudelin kanssa vallan mainiosti!"
  • Viinikartta suosittelee: mykyt ja silvaner

  • Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic 2016
    • 4. Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic 2016
    • Saksa, Rheinhessen
    • 13.77 €
    • Silvaner
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Haluamme ehdottaa jotain muuta kuin rieslingiä ja tämä hieno hyväksi todettu silvaner on hapokas perunaa ja munaa sisältävien mykyjen vastinpari. Sitruunainen öljy pitäisi toimia viinin kanssa hyvin ja yrtitkään tuskin ovat moksiskaan viinin aromeista."
  • Viinikartta suosittelee: makkara ja Pfalzin pinot noir

  • Münzberg Spätburgunder Trocken
    • 5. Münzberg Spätburgunder Trocken
    • Saksa
    • 11.93 €
    • Spätburgunder
    • Myynnissä Alkossa.
    • "Vaikka valkoviini olisikin hyvä valinta tälle hapankaalia sisältävälle ruoalle, mennään nyt punaviinisuosituksella, jotta saadaan menuun viinityyppien vaihtelua. Pinot Noir (Spätburgunder) -osastolle nytkin mennään ja vaihtoehtoja ei pelkästään Saksassa ole kovin montaa. Mietimme Itävaltaa tai jopa Sveitsin punaviinejä, mutta päädyimme marjaisaan ja hapokkaaseen saksalaiseen, jonka pitäisi toimia hapankaalin ja omenankin kanssa kohtuullisen hyvin ja on riittävän ryhdikäs toimiakseen mausteiselle makkaralle."
  • Viinikartta suosittelee: omenastruudeli ja Itävallan beerenauslese

  • Willi Opitz Cuvee Beerenauslese
    • 6. Willi Opitz Cuvee Beerenauslese
    • Itävalta, Muut
    • 14.89 €
    • Myynnissä Alkossa. Tilausvalikoiman tuote.
    • "Jälkiruoka vaatii makeaa viiniä ja valitettavasti tälläkin osastolla Alkon valikoima on pieni. Tämä itävaltalainen hapokas ja hunajainen viini toimii varmasti omenastruudelin kanssa."


Kirjoittaja:

Lue myös uusimmat jutut: