Kaikki maatAustralia› jälkiruokaviinit (7)

Australia on maailman kuudenneksi suurin viinin tuottaja ja viidenneksi suurin viejä. Tuotantoa on mantereen viileämmissä eteläosissa ja Tasmaniassa. Shiraz on eniten viljelty rypälelajike. Tuotanto oli aluksi Euroopan standardeihin nojautuvaa, mutta itsenäistyi ja löysi oman identitettiinsä 1900-luvulla. Vaikka tuotanto on ollut pitkään massatuotantoa, laatuviinien osuus kasvaa koko ajan. Viljelyssä painoarvo on ilmastolla ja rypälelajikkeella ja toissijaisesti maaperällä. Tosin myös terroiriin kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Käytetty rypälelajike löytyy yleensä etiketistä. Korkeaa teknologiaa hyödynnetään paljon, vaikka luomuviljely ja biodynaaminen viljely on alkanut nousta viime aikoina.