Näytä ruokalista
       

Parsa ja lohi viinisuositus

Tälle ruualle sopii tyylikäs chardonnay

Parsaa, lohta ja sitruunaa höyrytettynä sekä hollandaisekastiketta. Lisäksi keitetyt perunat. Mielettömän hieno yhdistelmä.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Peruna
  • Voi
  • Valkoviini
  • Tilli
  • Sitruuna
  • Salottisipuli
  • Parsa
  • Lohi

Parsa ja lohi

Lohta syödään harvemmin foliossa höyrytettynä, mutta kuten lohikeitossakin, sopivien ainesten kanssa maut vuorovaikuttavat ja muodostavat herkullisen ja hieman liemevän kokonaisuuden. Sitruunan, valkoviinin ja voin sekoitus antaa lohelle jo valmiiksi paljon makua, joten kastiketta ei välttämättä tarvita.

Hollandaisekastike kuitenkin täydentää ruokaa ja antaa mehevyyttä myös ohessa tarjottaville keitetyille perunoille. Parsa antaa aterialle oman hienostuneen lisänsä.


Viinisuositukset

Chardonnay on tyypillinen valinta sekä lohelle että parsalle. Lohi on rasvainen kala, jolle käy runsaampikin chardonnay. Kuitenkin ruuan höyrytetystä luonteesta ja parsasta johtuen välttäisimme liikaa tammisuutta. Sen takia valitsimme kaksi viiniä, toisen terästankissa kypsytetyn ja toisen vain vähän tammitetun.

Merellisen mineraalinen ja arvostettu luomuvalkoviini Chablis'n laatuviinialueelta on elegantti ja klassinen valinta tälle ruualle. Erinomainen vaihtoehto on myös chileläinen valkoviini, josta kolmasosa on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä tuoden viiniin maltillisen, mutta tyylikkään tammiaromin. Reilu hedelmä ja hyvä hapokkuus komppaa.



Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay 2018

Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay 2018

  • Chile, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Kuiva, hapokas, sitruksinen, keltaluumuinen, kevyen päärynäinen, yrttinen, mausteinen
  • 13.99€
  • Pisteet: 92
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Brocard Chablis Sainte Claire Organic 2018

Brocard Chablis Sainte Claire Organic 2018

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Chardonnay
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, kevyen klementiininen, hennon paahteinen, mineraalinen
  • 24.99€
  • Pisteet: 96
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 

Resepti

Ainekset:

  • Norjan lohta fileenä
  • Vihreää parsaa
  • Sitruunankuorta
  • Salottisipulia
  • Sitruunanlohkoja
  • Voita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta tilliä
  • Valkoviiniä


Tee näin:
  • Leikkaa lohesta 7-8cm leveitä paloja, vähintään yksi jokaiselle syöjälle
  • Kuori nippu parsaa
  • Raasta kahden sitruunan kuori ja lohko sitruunat
  • Silppua muutama salottisipuli
  • Hienonna tilli
  • Repäise foliosta riittävän iso pala, jotta sen voi lopussa kääriä tiiviisti.
  • Laita lohenpala foliolle ja mausta suolalla ja sitruunankuorella.
  • Lisää kalan viereen kaksi puolitettua parsaa
  • Lisää kalan päälle salottisipuli, sitruunanlohkot ja voinokare
  • Valuta lusikallinen oliiviöljyä parsoille ja loput kalalle
  • Mausta mustapippurilla ja reilulla määrällä tuoretta tilliä
  • Lopuksi valuta lusikallinen valkoviiniä kalan päälle
  • Sulje folio tiiviisti ja laita nyytit keraamiseen uunivuokaan
  • Kuumenna uuni 180 asteeseen ja anna ruuan kypsyä 20-25 minuuttia
  • Vinkki: Jos haluat kalasta vähemmän kypsää, esikypsennä parsa keittämällä sitä muutama minuutti, ja lyhennä aikaa uunissa.
  • Tarjoa keitettyjen perunoiden ja hollandaisekastikkeen kanssa. Kastikkeen voit tehdä helposti pussista. Purista sitruunanlohkoista makeaksi muuttunutta mehua kalalle ja parsalle.

Katso seuraava ruoka:
Grillattu lohi