Pullon henki -blogin vuoden 2017 ruokateemana on matka maailmanympäri tutustumaan eri maiden ruokakulttuureihin ja viineihin. Joka kuukausi esitellään uusi maa kolmella ruokalajilla ja sopivilla juomavalinnoilla. Maailmanympärimatka alkoi Espanjasta ja jatkuu nyt Suomessa. Tällä kertaa mukana on mm. blinit, jotka ovat itänaapurista, mutta ovat ottaneet paikkansa osana suomalaista ruokakulttuuria. Ideana on siis se, että Pullonhenki ja Viinikartta ehdottavat omasta mielestään parhaat viinisuositukset (tai juomat) kunkin maan menulle. Molempien viinisuositukset Suomi-menulle löydät tästä jutusta ja näiden ruokien reseptit löydät Pullon henki -blogista. Lue juttu, katso reseptit ja valitse sinulle sopivat juomat. Ja seuraa joka kuukauden lopussa, miten matka maailmanympäri etenee.
Alkuruoka
Blinejä ja lisukkeina salottisipulia, mätiä, graavikalaa, smetanaa, suolakurkkua ja hunajaa.
Pääruoka
Madetta, fenkoliporkkanoita, tillimuusia, marinoitua punasipulia ja sitrusvelouté.
Jälkiruoka
Köyhiä ritareita, kermavaahtoa ja mansikkahilloa.
Ja tässä Pullon henki -blogin ja Viinikartan viinisuositukset yllä oleville ruoille: