Kaikki maat › Kiina (30)
Kiina on muuttumassa tärkeäksi markkina-alueeksi, sillä kiinnostus viineihin kasvaa ja väestö on suuri. Kiinnsotuksen kasvuun on varmasti vaikuttanut myös se, että maa tuottaa itsekin viiniä. Aiemmin olut oli viiniä huomattavasti tärkeämpi tuote, mutta viinin merkitys Kiinassa on kasvanut nopeasti viimeisen kahden vuosikymmenen aikana sekä mannerkiinassa että Taiwanissa. Viiniä on viljelty Kiinassa jo Han-dynastian ajoilta lähtien. Kiinassa investoidaan viininviljelyyn merkittävästi ja osaamista ja teknologiaa hankitaan länsimaista. Punaviinin arvostus on nousussa ja sitä ei nautita enää pelkästään virvoitusjuomiin sekoitettuna. Kiinalaiset Ningxian alueen viinit ovat voittaneet viinikilpailuissa.
Kiinalainen valkoviini ja punaisesta Cabernet Sauvignonista tehty valkoviini Blanc de Noir. Nämä viinit on tehty yhteistyössä itävaltalaisen Lenz Moserin kanssa.
Tuoteryhmät
- Kaikki30
- Alkoholittomat1
- Ginit2
- Maustetut viinat2
- Oluet9
- Punaviinit7
- Roseeviinit1
- Väkevät viinit1
- Valkoviinit2
- Viinat4
- Viskit1
Rypäleet
Alkon valikoimasta 10 viime vuoden ajalta Kiinan viineistä löytyy 5 erilaista rypälelajiketta, joista Cabernet Sauvignon on suosituin. Cabernet Gernischt on Kiinassa 1800-luvulta asti käytetty lajike, joka on todettu DNA-testeillä olevan sama kuin Chilessä viljelty Carménère.Punaviinirypäleistä suosituimmat ovat
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet Gernischt
- Merlot
- Cabernet Franct
Valkoviinirypäleistä suosituimmat ovat
- Welschriesling
Lajikeviinit eli yhdestä rypäleestä tehdyt viinit ovat pääasiassa rypäleestä
- Cabernet Sauvignon
Tuotteeet ja tuottajat
Alkon valikoimassa 10 viime vuoden ajalta on Kiinasta viinejä muutamalta tuottajalta.Eniten tuotteita on tuottajilta
- Château Changyu Moser XV
- Dynasty Winery
- Greatwall
Parhaita pisteitä ovat viineistään keränneet
- Moët Hennessy Shangri-La
- Château Changyu Moser XV
Kiinnostavia viinejä
Suositellut artikkelit ja ruoka
VIDEO: Viinikartan Jensin ja Jannen arvio kiinaviinistä (kesto 3'25).
Kiinalainen keittiö on todella monipuolinen ja kuuluisa. Se jakautuu moniin eri ala-alueisiin. Yleensä ateriaan kuuluu riisiä tai nuudeleita, kasviksia eri muodoissaan sekä lihaa tai kalaa. Pekingin ankka on ehkä tunnetuin ruokalaji. Viinit ja viinien yhdistäminen ruokaan on vielä melko tuore ajatus, vaikka meidän tuntemaamme viiniä onkin maassa tehty jo 150 vuoden ajan. Viinien suosio on kuitenkin koko ajan nousussa ja maassa tehdään jo hyvinkin laadukkaita viinejä. Puolikuiva riesling tai gewürztraminer toimii yleensä parhaiten kiinalaisten wokkiruokien seurassa.
Viinialueet
Kiinan pääalueet
Peking
1. Ningxia
Tuoteryhmät viinialueittain
- Tuntematon viinialue
- Punaviinit7
- Valkoviinit2