Japani on tunnettu riisistä tehdystä alkoholijuomastaan Sakesta. Sakea on montaa eri vahvuutta kaikenkokoisissa pakkauksissa, jopa pillimehutyyppisesti pakattuna. Sakea sanotaan viiniksi, mutta yhtä hyvin sitä voi pitää oluttyyppinä. Japanissa tehdään myös oikeaa viiniä lajikkeista, jotka on tuotu Euroopasta tai Amerikasta, mutta myös hybridilajikkeita löytyy. Näistä tunnetuin lienee jo tuhat vuotta sitten risteytynyt Koshu, josta tehtyjä viinejä on joskus saatu Suomeenkin. Japanissa arvostetaan eurooppalaisia punaviinejä, mutta myös kotimainen tuotanto kasvaa ja laatu paranee koko ajan. Myös japanilaiset viskit tekevät kovasti tuloaan.
Vaaleankeltainen, kuiva, pehmeä, kukkainen, kevyen vaniljainen, hennon pähkinäinen
Hyllyvalikoima35.19€0.5 l
Lisätty: 02.07.2020
Poistunut: 27.03.2021
Väritön, kuivahko, pehmeä, riisinen, kevyen sitruksinen, hennon heinäinen
Hyllyvalikoima24.98€0.5 l
Lisätty: 02.07.2020
Poistunut: 01.08.2021