Silvaner
Saksan viidenneksi suosituin valkoviinilajike kattaa noin 5 prosenttia maan viininviljelyn kokonaispinta-alasta. Silvaner on suosituin Frankenissa ja Rheinhessenissä. Sen historia voidaan jäljittää vuoteen 1659. Vielä toisen maailmansodan jälkeen Silvaner oli rieslingiäkin suositumpi lajike, jolloin sitä käytettiin halvan liebfraumilchin valmistukseen. Ylituotanto heikensi viinien laatua ja rypäleen mainetta. Silvaner kypsyy aikaisemmin kuin Riesling ja on vähemmän vaativa lajike. Viinit ovat neutraaleja, miedon hapokkaita ja mineraalisia. Aromeista löytyy yrttejä, karviaista ja tuoretta ruohoa. Silvanerit ovat parhaimmillaan tyylikkäitä ruokaviinejä esimerkiksi kalalle.
Linkit Silvaner-viineihin
Silvaner aromit (tyypillisin ensin)
- Mineraalinen
- Sitruksinen
- Vaaleanviherkeltainen
- Vaaleankeltainen
- Keltaluumuinen
- Kypsän greippinen
- Aprikoosinen
- Keltainen
- Omenainen
- Kevyen passionhedelmäinen
- Hennon mausteinen
- Sitruunainen
- Viherpäärynäinen
- Hennon valkoherukkainen
- Kevyen yrttinen
- Päärynäinen
- Viheromenainen
- Herukkainen
- Yrttinen
- Hedelmäinen
- Viherherukkainen
- Kellertävä