Roussanne
Pohjois-Rhônesta kotoisin oleva lajike on tyypillinen muuallakin Etelä-Ranskassa. Nimi viittaa rypäleen punaruskeaan värisävyyn. Viineissä on runsas rakenne ja kukkaisia sävyjä. Maun hedelmäisyydestä voi löytyä persikkaa, hunajaa, pähkinää ja yrttisyyttä. Maku on kokonaisuutena vivahteikas ja intensiivisen aromikas. Ranskassa Roussanne lähes aina tehdään sekoiteviiniksi jonkin muun lajikkeen, kuten Marsannen kanssa, joten ranskalaisia lajikeviinejä ei juuri ole. Roussanne-viinistä voi löytyy samaa tyyliä kuin chardonnaysta tai viognierista. Ruokapariksi käy foie gras, pateet ja meren herkut.
Linkit Roussanne-viineihin
Roussanne päärypäleenä aromit (tyypillisin ensin)
- Kullankeltainen
- Kukkainen
- Persikkainen
- Mausteinen
- Sitruksinen
- Tamminen
- Vaaleankeltainen
- Trooppisen hedelmäinen
- Viherkeltainen
- Mineraalinen
- Hedelmäinen
- Päärynäinen
- Aprikoosinen
- Kellertävä
- Valkopersikkainen
- Kermainen
- Kevyen mineraalinen
- Hennon yrttinen
- Kypsän aprikoosinen
- Keltaluumuinen
- Kevyen kukkainen
- Hennon hunajainen
Roussanne päärypäleenä viinityypeittäin
Roussanne päärypäleenä eri maissa
Roussanne päärypäleenä eri viinialueilla
Roussanne päärypäleenä eri ala-alueilla
- AOP Chateaneuf du pape (2)
- AC Châteauneuf-du-Pape (1)
- AC Côtes-du-Rhône (1)
- AC Saint-Joseph (1)
- AOC Côtes du Rhône (1)
- AOC Saint-Joseph (1)
- AC Cairanne (1)
- AOP Vin de Savoie (1)