Azienda Zenato
Azienda Zenato tunnetaan vuosisatojen ajalta voimakkaista siteistään paikalliseen historiaan ja kulttuuriin, sekä maahan jota tuotannossa käytetään. Yhtä tärkeinä elementteinä työssä korostuvat voimakas omistautuminen tutkimukseen ja kehitystyöhön sekä jatkuvaan laadun parantamiseen.
Olemme ylpeitä saadessamme edustaa Luganan aluetta, jonka kasvussa ja uudelleen löytämisessä Azienda Zenaton määrätietoinen ponnistelu on ollut merkittävä osatekijä. Luganaan kohdistuvan vihkiytymisen ohella olemme investoineet kaukonäköisesti myös läheiseen Valpolicellan alueeseen. Se mahdollistaa yrityksen kasvun ja kehitystyön tulevaisuudessa niin Italian tasolla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Sukumme pitää edelleen ylpeänä kiinni arvoistaan, joiden yksinkertainen ja konstailematon lähestymistapa viinien valmistukseen on auttanut meitä kehittymään menestyväksi yritykseksi. Siksi uskomme voivamme vastata jokaisen viininharrastajan toiveisiin ja tarpeisiin kohtuuhintaisten, tunnistettavien sekä laadultaan erinomaisten viinien osalta.
-Sergio Zenato
Azienda Zenaton viinitila sijaitsee San Benedetto di Luganassa, joka kuuluu Peschiera del Gardan hallintoalueeseen noin 25 kilometriä Veronasta länteen. Sen sijainti Garda-järven Veneton puolella tarjoaa äärimmäisen otollisen mikroilmaston kasvatukseen. Tila koostuu yhteensä 70 hehtaarin kokoisista alueista Luganan ja Valpolicella Classicon alueilla, jotka tunnetaan historiallisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti rikkaasta taustoista sekä tapahtumistaan.
Lähde: http://www.zenato.it
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Zenato
Kommentit & arvostelut (2)
Viinilehden Vuoden viini 2015 finalisti (kolmen parhaan joukossa). Suuntäyttävä maku on runsaan hedelmäinen, lähes pureksittavan paksu. Aromeiltaan maku seuraa tummaväritteistä tuoksua. Täyteläisyyttä rytmittävät pehmeät parkkihapot sekä herkulliset hedelmähapot. Kokonaisuus jättää tiiviin ja pitkän jälkivaikutelman, joka muistuttaa muun muassa nahkaa sekä hillottuja marjoja. (www.viinilehti.fi, 22.10.2015)
Muokkaa PoistaJäi viimeiseksi Veneton alueen sokkotestissä (15 osanottajaa, 6 viiniä). Oli yllätys, ettei tämä viini pärjännyt. On nimittäin valittu vuoden viiniksi aikoinaan Viinilehdessä. Ripassa/ripasso-menetelmä: Paikallisten perinteiden mukaisesti maaliskuussa, noin puolen vuoden jälkeen sadonkorjuusta, viini siirretään Amarone-viinin kuorimassan päälle uudelleen kypsymään 7-10 päiväksi, jonka tarkoituksena on lisätä viinin pehmeyttä.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista