Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2019

Italia, VenetoPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 8 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 23.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2019(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (5)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, boysenmarjainen, herukkainen, kevyen suklainen, mausteinen
Rypäleet:
Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
23.98 € ( 31.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

22.98 € -> 23.98 € (30.03.2023)
22.89 € -> 22.98 € (03.10.2022)
20.98 € -> 22.89 € (06.04.2022)
20.90 € -> 20.98 € (13.01.2019)
20.40 € -> 20.90 € (09.03.2018)
19.99 € -> 20.40 € (14.01.2018)
19.98 € -> 19.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
007122
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus, Saattaa sisältää sakkaa
Tuotteen nimen selitykset:
ripassa = Valpolicella Superioren muoto, jossa viini käynyt toisen kerran. superiore = Vähintään vuoden kypsytetty.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Azienda Zenato

Azienda Zenato tunnetaan vuosisatojen ajalta voimakkaista siteistään paikalliseen historiaan ja kulttuuriin, sekä maahan jota tuotannossa käytetään. Yhtä tärkeinä elementteinä työssä korostuvat voimakas omistautuminen tutkimukseen ja kehitystyöhön sekä jatkuvaan laadun parantamiseen.

Olemme ylpeitä saadessamme edustaa Luganan aluetta, jonka kasvussa ja uudelleen löytämisessä Azienda Zenaton määrätietoinen ponnistelu on ollut merkittävä osatekijä. Luganaan kohdistuvan vihkiytymisen ohella olemme investoineet kaukonäköisesti myös läheiseen Valpolicellan alueeseen. Se mahdollistaa yrityksen kasvun ja kehitystyön tulevaisuudessa niin Italian tasolla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Sukumme pitää edelleen ylpeänä kiinni arvoistaan, joiden yksinkertainen ja konstailematon lähestymistapa viinien valmistukseen on auttanut meitä kehittymään menestyväksi yritykseksi. Siksi uskomme voivamme vastata jokaisen viininharrastajan toiveisiin ja tarpeisiin kohtuuhintaisten, tunnistettavien sekä laadultaan erinomaisten viinien osalta.
-Sergio Zenato

Azienda Zenaton viinitila sijaitsee San Benedetto di Luganassa, joka kuuluu Peschiera del Gardan hallintoalueeseen noin 25 kilometriä Veronasta länteen. Sen sijainti Garda-järven Veneton puolella tarjoaa äärimmäisen otollisen mikroilmaston kasvatukseen. Tila koostuu yhteensä 70 hehtaarin kokoisista alueista Luganan ja Valpolicella Classicon alueilla, jotka tunnetaan historiallisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti rikkaasta taustoista sekä tapahtumistaan.

Lähde: http://www.zenato.it

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Zenato

Kommentit & arvostelut (2)

Viinilehden Vuoden viini 2015 finalisti (kolmen parhaan joukossa). Suuntäyttävä maku on runsaan hedelmäinen, lähes pureksittavan paksu. Aromeiltaan maku seuraa tummaväritteistä tuoksua. Täyteläisyyttä rytmittävät pehmeät parkkihapot sekä herkulliset hedelmähapot. Kokonaisuus jättää tiiviin ja pitkän jälkivaikutelman, joka muistuttaa muun muassa nahkaa sekä hillottuja marjoja. (www.viinilehti.fi, 22.10.2015)

    

Jäi viimeiseksi Veneton alueen sokkotestissä (15 osanottajaa, 6 viiniä). Oli yllätys, ettei tämä viini pärjännyt. On nimittäin valittu vuoden viiniksi aikoinaan Viinilehdessä. Ripassa/ripasso-menetelmä: Paikallisten perinteiden mukaisesti maaliskuussa, noin puolen vuoden jälkeen sadonkorjuusta, viini siirretään Amarone-viinin kuorimassan päälle uudelleen kypsymään 7-10 päiväksi, jonka tarkoituksena on lisätä viinin pehmeyttä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).